Hamley Books

Kartonnen sterren – Seren J. Smedts

Ik mocht dit najaar van Uitgeverij Hamley Books weer meelezen in verschillende blogtouren. Zo ik in deze van Kartonnen sterren. Ik was al fan van de zachte cover. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie- exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Kartonnen sterren
Auteur: Seren J. Smedts
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s: 275
ISBN: 9789463967471

Auteur:

Seren J. Smedts is een jonge auteur gevestigd in hartje Puurs. Haar naam Seren, betekent Ster in het oud-Keltisch, waardoor ze altijd een band voelde met lichtjes in de ruimte. Ze debuteerde op haar twaalfde met de novelle ‘het laatste wat ik zag’. Op haar zestiende schreef ze het manuscript ‘Kartonnen sterren’ dat zal debuteren bij Hamley Books. Naast schrijvens Seren vaak te vinden achter de piano.

Korte samenvatting:

Bij de terugkeer van Livs vader uit Amerika wordt haar leven volledig omgegooid. Hij is immers niet langer meer de man waar ze altijd naar opkeek, waardoor hun vader-dochter relatie compleet de mist in gaat.

Een normaal onbezorgd tieferlege lijkt niet voor haar bestemd te zijn, tot ze Jasper ontmoet. Jasper, die haar hart op korte tijd verovert. Hij laat haar wegdromen onder een hemel van sterren.

Maar niet alle sterren schitteren als kristal. Sommigen zijn ze hard als karton.

Wat vond ik ervan?:

Allereerst wat een mooie zachte cover voor deze young adult. Alle lof naar de uitgever, hij past perfect als je het mij vraagt. De vormgeving in het boek is ook weer prachtig. Hier blinkt naar mijn mening Uitgeverij Hamley Books wel in uit. Iedere keer klopt het weer helemaal.

We lezen dit verhaal vanuit Liv. Zij woont samen met haar broertje Jeff, moeder en kat Fritz. Haar vader werkt in Amerika en komt maar enkele keren per jaar voor een korte periode naar huis. Dit maal is de spanning in huis heel erg te voelen wanneer haar vader weer komt. Papa en mama lopen beide ‘op eieren’ waardoor de kinderen niet goed weten waar ze aan toe zijn.

Liv gaat graag naar school. Ze zit in haar laatste jaar, net als haar beste vriendin Louka. Op school ‘ horen’ ze bij een groepje die graag feestjes vieren en samen rondhangen. Ook met dit groepje jongens kan Liv goed opschieten. Ze heeft Thomas, Vince, Kobe en Jasper even graag. Al is ze al een hele tijd stiekem verliefd op Jasper. Maar hij heeft een vriendin en hierdoor blijft Liv op afstand. Maar de aantrekkingskracht blijft.

Wanneer Jasper dan vrijgezel wordt groeien de twee naar elkaar toe. Er bloeit iets moois tussen hen op. Totdat er een noodlot gebeurd.
Zoals op de flaptekst aangegeven zijn sterren niet altijd van kristal en kunnen ze ook zo hard zijn als karton.

Seren heeft me met dit verhaal weten te boeien tot op de laatste bladzijde. Ze durft ook zwaardere thema’s aan te snijden waardoor het verhaal meer diepte krijgt. Ik ben heel erg benieuwd naar wat ze ons in de toekomst nog gaat geven.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *