Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Uit onverwachte hoek – Tamara Haagmans

Ik mocht voor Uitgeverij Luitingh-Sijthoff de nieuwste feelgood van Tamara Haagmans lezen. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Uit onverwachte hoek
Auteur: Tamara Haagmans
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina´s: 252
ISBN: 9789021031880

Korte samenvatting:

In Uit onverwachte hoek van Tamara Haagmans is Holly een succesvolle fotograaf met een missie: ze wil alleen eerlijke en mooie foto’s maken als tegenhanger van de paparazzifoto’s die levens kapotmaken. Holly kan het weten, twaalf jaar geleden heeft ze zelf een levensverwoestende foto verkocht en hoewel haar geld en roem werden beloofd, hield ze er alleen een bittere nasmaak en een verpeste reputatie aan over…

Wanneer ze door een invalklus in contact komt met Milan, klikt het meteen. Algauw komen er gevoelens in het spel, maar als Milan vertelt dat zijn jeugd is verpest door zijn beroemde vader en hij een hekel heeft aan de showbizzwereld, zwijgt Holly over haar carrière. Maar waarom, ze is toch trots op wat ze doet? Net als Holly besluit eerlijk te zijn, komt ze erachter dat haar carrière niet het enige is wat tussen hen in staat… Weet Holly haar verleden achter zich te laten?

Wat vond ik ervan?:

We lezen deze feelgood vanuit personages Holly en Milan. Zij komen met elkaar in aanraking wanneer Holly een klus op zich neemt als fotograaf. Zij moet foto´s maken op de boot van Milan. Al snel voel je als lezer de vonkjes tussen deze twee personages. Dan begint voor mij een feelgood al goed als ik zoiets voel tijdens het lezen.

Holly heeft een moeilijke periode gehad in haar leven. Echter heeft zij de draad weer weten op te pakken en heeft ze zichzelf ontpopt als een sterrenfotograaf. Bekend en onbekend Nederland wil voor haar camera.
Milan heeft zelf ook wel periodes in zijn leven gehad die hem zwaar zijn gevallen. En dit maakt hem de persoon die hij is.

Dit boek bevat voor mij wederom de Haagmans-humor. Ik kan hier zo enorm van genieten. De sex on the beach-grapjes die eigenlijk niet leuk zijn maar het toch worden uit de hand van deze auteur. In het nawoord lees ik waar deze grapjes van komen en dat maakt het nog leuker.

Beide personages groeien in het boek. Ze komen alle twee nog wel een obstakel tegen waar ze tegenop moeten botsen of waarbij ze zich bloot moeten geven. Dit geeft in een feelgood wel een extra dimensie buiten het alleen romantische en dat kan ik waarderen, dat maakt zo´n boek voor alleen maar beter.
Dit was dus wederom een Haagmans waardoor ik heen gefladderd ben, een heerlijk boek vol romantiek en humor.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *