Hamley Books

Mijn waarheid – Sandra J. Paul

Ik mocht meelezen in de blogtour rondom de nieuwste psychologische thriller van Sandra J. Paul. Ik wil uitgeverij Hamley Books bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Mijn waarheid
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 496
ISBN: 9789463967389

Auteur:

Auteur van de Eilanden-serie en de thrillers Azerty en Moordspel. Ik schrijf en publiceer ook onder de naam Joanne Carlton (Hart-Slag) Ik ben een Nederlandstalig auteur, geboren en getogen in België, ondernemer en creatieve bezige bij. Voor zolang ik mij kan herinneren, is schrijven mijn grote passie. Ik schrijf in zeer uiteenlopende genres en voor verschillende leeftijden, telkens met een paranormaal tintje als rode draad in haar werk. Alle info op www.sjpaul.be www.facebook.com/authorsjpaul

Korte samenvatting:

Twee vrienden.
Een bruid die sterft.
Twee versies.
Een onbetrouwbare verteller.
Wie geloof jij?

Sandra J. Paul laat je zelf kiezen welke versie je het eerst leest. Geloof je Nathan, die beweert dat zijn beste vriend een moord heeft gepleegd? Of ga je voor Elias, die bij hoog en bij laag zweert dat zijn bruid gevallen is? Kies zelf. De echte waarheid zit verborgen in het midden.

Wat vond ik ervan?:

Allereerst is dit voor mij de eerste keer dat ik een boek lees waar ik kan kiezen vanuit welk personage ik begin. Leuk bedankt, Sandra!

Ik start zelf met het gedeelte van Nathan, dit lijkt voor mij het meest logisch, op de cover van Elias staat namelijk de streepjescode en dit voelt voor mij als de achterkant van het boek.

Waar ik me iedere keer weer over verbaas is hoe beeldend Sandra schrijft. Als ik haar verhalen lees kan ik me er helemaal in verliezen. Ik kan me zo’n goed beeld maken van waar het zich afspeelt dat het soms lijkt alsof ik erbij sta.

Ik ben dus gestart met het deel vanuit Nathan. Hij is altijd de volgeling geweest van zijn neef Elias. Samen deden ze vroeger alles, ze waren elkaars beste vrienden. Ergens in de loop van hun leven is het contact iets vermindert maar wanneer ze elkaar zien is het weer zoals vanouds. Nathan wordt gevraagd als fotograaf en getuige op de bruiloft van Elias.

Elias, een geboren leider, die alleen maar meer wilt. De baas wilt zijn. Van kinds af aan een goede band met Nathan, al heeft hij zich ook wel eens geïrriteerd aan het feit dat Nathan hem zo bleef volgen. Uiteindelijk kiest ieder hun eigen weg maar blijven ze wel contact houden met elkaar. En wanneer ze zich zien is het weer als vanouds.

We lezen de hoofdstukken vanuit het moment waar Elias zijn geliefde Nathalie vind. Hij is tot over zijn oren verliefd en als snel wonen ze samen en gaan ze trouwen. Nathalie heeft een eigen verleden, die zeker in dit boek ook mee speelt. Nathan is blij, maar heeft zelf ook wel gevoelens. Je leest de waarheid vanuit beide kanten.

Mooi om het vanuit beide te lezen. Ze hebben alle twee een eigen kijk op het leven. Ook hebben ze beide wel een verborgen agenda merk ik wanneer ik lees.

Het plot, ik had het niet zien aankomen. De gedachte die ik had over het voorval heeft me finaal in de steek gelaten want het klopt totaal niet. Wauw.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *