HarperCollins,  Uitgeverij HarperCollins

Anna O. – Matthew Blake

Als deelnemer van de thriller boekenclub van Uitgeverij HarperCollins mocht ik deze thriller lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Anna O.
Auteur: Matthew Blake
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina´s: 432
ISBN: 9789402770896

Korte samenvatting:

Anna Ogilvy was een vijfentwintigjarige schrijver met een mooie toekomst. Tot ze vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden doodstak. De tabloids noemen haar ‘Schone slaapster’, omdat ze vanwege een zeldzame aandoening sinds die fatale nacht in diepe slaap verkeert.

Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen. Als het hem lukt haar wakker te krijgen, kan ze eindelijk terechtstaan. Hij moet echter voorzichtig zijn in de behandeling van de spraakmakende verdachte, want hij leidt een leven vol geheimen.

Als Anna eindelijk tekenen van leven vertoont, moet hij zien te ontdekken wat er destijds is gebeurd. Anna is de enige die de waarheid kent over die nacht, en Ben de enige die haar naar boven kan halen. En door wat er aan het licht komt, komen beiden in groot gevaar.

Wat vond ik ervan?:

Benedict Prince wordt op een avond gebeld door zijn leidinggevende. Of hij naar The Abbey, hun werkplaats, kan komen. Het is allemaal heel mysterieus en Benedict is direct gefascineerd. Al snel wordt het hem duidelijk gemaakt dat hij als forensisch psycholoog de laatste hoop is van het Openbaar Ministerie om Anna O. wakker te krijgen, zodat het strafrechtelijke proces kan beginnen.
Anna O. is vier jaar geleden aangetroffen bij de stoffelijke overschotten van haar vrienden. Zij zat onder het bloed en had het mes waarmee de twee vrienden om het leven zijn gekomen in haar handen. Echter verkeerde zij op het moment van ontdekking in een soort van ‘slaap´. En in deze toestand verkeerd ze nog steeds.
Benedict moet zijn onderzoeken en behandelingen in uiterst geheim doen, want toentertijd was er al veel aandacht voor Anna O. en deze lijkt nog niet minder te zijn geworden. Er zijn nog steeds websites waarin zij een topic is.

Ben krijgt zijn dochter Kitty zo af en toe op bezoek. Hij huurt sinds zijn scheiding van Clara een klein appartement. Ben kan zich zo inleven in een case dat hij nog wel eens het een en ander wil vergeten. Clara was vier jaar geleden als eerste op plaats delict aanwezig. Zij weet hoe Anna O. een fascinatie van Ben is. Zij heeft nu als rechercheur ook een link met de zaak en moet samen werken met haar ex-partner. Gelukkig gaat dit goed.
We lezen dit verhaal vanuit verschillende perspectieven. Waardoor je naar mijn mening de personages van verschillende kanten te zien krijgt en je er een goed beeld van kan maken. Sommige stukken in het verhaal vond ik wat langdradig en ik merkte dat ik dan soms even met mijn gedachte ergens anders naar toe afdwaalde. Gelukkig wist Blake me wel iedere keer weer bij de les te krijgen. De wendingen die hij aan het verhaal geeft zijn dan ook prettig. Hierdoor kreeg ik weer wat houvast. Al vind ik het persoonlijk wel jammer wanneer ik meerdere keren in een verhaal afdwaal. Dan heeft het boek me toch niet helemaal te pakken. Echter de laatste vijftig bladzijdes heb ik me vast gebeten in het verhaal. Hierin kwam zo´n enorme twist naar voren. Ik had deze niet zien aankomen en daardoor was het wel voor mij een bevredigend einde.


Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *