HarperCollins,  Uitgeverij HarperCollins

De stille kamer – Nadine Matheson

Van Uitgeverij HarperCollins kreeg ik een recensie-exemplaar van ‘De stille kamer’. Ik wil de uitgever bedanken voor dit exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De stille kamer
Auteur: Nadine Matheson
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s: 398
ISBN: 9789402766943 

Korte samenvatting:

Inspecteur Anjelica Henley onderzoekt samen met haar team de moord op een populaire pastor in zijn kerk. Bij toeval ontdekt ze een tweede slachtoffer, vastgebonden aan een bed in een donkere kamer. Het slachtoffer is nog nauwelijks in leven en zijn lichaam vertoont tekenen van een zware marteling.
Terwijl de media Anjelica vanwege haar reputatie in een eerdere zaak nauwlettend in de gaten houden, moet ze deze ingewikkelde zaak zien op te lossen. Als er weer een vastgebonden lichaam opduikt, is het Anjelica duidelijk dat er een seriemoordenaar actief is. Wanneer het aantal doden snel oploopt, moeten Anjelica en haar team alles op alles zetten om meer slachtoffers te voorkomen.

Wat vond ik ervan?:

Anjelica Henley wordt op de zaak gezet van de populaire pastor die in zijn eigen kerk vermoord is. Hij is op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Tijdens het doorzoeken van alle kamers in de kerk komen ze bij toeval bij een tweede slachtoffer, deze ligt vastgebonden op een bed in een donkere kamer. Dit slachtoffer is zo toegetakeld dat hij niet te identificeren is. Echter leeft hij nog.
Anjelica wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de media maar ze bijt zich vast in deze zaak want ze wil het oplossen. Maar dan vinden ze nog een vastgebonden lichaam en staat het voor Anjelica vast dat het om een seriemoordenaar gaat.

Een thriller die zich makkelijk laat lezen. Door iets wat in het verleden gebeurd is ondergaat Henley therapie en ook deze weg wordt in het verhaal meegenomen. Dit heeft natuurlijk ook een uitwerking op haar leven en haar werk. Haar huwelijk verloopt niet helemaal naar wens en er ontstaan barsten in de rolverdeling thuis. Maar niet alleen het gezinsleven van Henley krijgen we als lezer mee te maken. Ook duiken we het gezinsleven in van haar collega’s en dat maakt dat je bij sommige mensen meer diepgang krijgt omdat je weet wat er achter schuilt.

Ik kan je wel vertellen dat naarmate de slachtoffers in het verhaal naar boven komen des te gruwelijker de martelingen zijn, de schrijfster houdt geen detail voor ons achterwege. Nadine heeft een fijne schrijfstijl en haar korte hoofdstukken zorgen er voor mij voor dat ik me lekker kan focussen op alles wat er gebeurd.

Als ik denk te weten wie de dader is dan zet deze schrijfster me weer op een heel ander beeld. Zo duurde het voor mij lang voordat ik echt op het juiste spoor zat en dat maakt dat ik me vastgebeten heb aan het boek. Een thriller die ondanks zijn gruwelijkheden makkelijk weg leest. Voor mij een eerste kennismaking met deze auteur. En ik kan je zeggen het smaakt zeker naar meer.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *