HarperCollins,  Uitgeverij HarperCollins

De 20 – Sam Holland

Na het lezen van alle lovende berichten over het eerste boek van deze auteur was ik toch wel nieuwsgierig geworden. Ik wil Uitgeverij HarperCollins bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De 20
Auteur: Sam Holland
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina´s: 383
ISBN: 9789402712896

Korte samenvatting:

In het holst van de nacht arriveert rechercheur Adam Bishop op de plek waar een flink toegetakeld lichaam is ontdekt. Het is een gruwelijk tafereel, maar het met spuitbus aangebrachte cijfer boven het lijk bezorgt Adam pas écht koude rillingen. Er zijn namelijk al meer slachtoffers, en bij elk lichaam is een nummer gevonden: 20, 19, 18… De moordenaar telt af, maar waarom?
Adam heeft geen idee wat het motief is, totdat dr. Romilly Cole bij hem aanklopt en hem erop wijst dat de zaak overeenkomsten vertoont met een reeks moorden die vijfentwintig jaar geleden plaatsvond. Het is een zaak uit Romilly’s verleden die haar blijft achtervolgen. Nu maakt de moordenaar het echter persoonlijk. 4, 3, 2…

Wat vond ik ervan?:

Er wordt een lichaam ontdekt en rechercheur Adam Bishop wordt er naartoe gestuurd. Het lichaam is flink toegetakeld, gewoonweg onmenselijk. Bij het lijk zijn met een spuitbus cijfers aangebracht. Adam wordt er niet goed van. Er worden namelijk meer lijken gevonden en bij ze allemaal worden cijfers ontdekt. Het lijkt wel alsof de moordenaar af aan het tellen is.
Dr. Romilly Cole krijgt deze zaak niet uit haar hoofd. Het heeft teveel gelijkheden met iets wat in het verleden plaats gevonden heeft. Toen zijn er ook een reeks lichamen gevonden waarbij nummers aangegeven waren. Het is een zaak uit Romilly haar verleden en het blijft haar achtervolgen. Alleen nu lijkt het alsof de moordenaar het persoonlijk gaat maken..

Dit verhaal wordt ons door hoofdstukken gebracht die je per hoofdstuk meer onder de huid gaat zitten. We lezen dit verhaal in delen en deze is ondergebracht in dagen. Adam bijt zich vast op deze zaak want wie doet nu al die mensen zoveel leed aan. Ze worden niet allemaal gewoon op brute wijze afgeslacht er zijn ook slachtoffers bij die doodbloeden. Adam wilt weten wie het monster is die deze gruwelijke daden op zijn geweten heeft.
Wanneer Romilly hem wijst op de gelijkenissen van jaren geleden wil hij er in eerste instantie niet aan geloven. Totdat het allemaal wel heel erg dichtbij komt. Er is iemand die zich voor doet als een ware copy-cat. De onmacht die Romilly voelt omdat ze niet geloofd wordt maakt dat ze zich niet los kan maken van de zaak. En al helemaal niet wanneer haar beste vriendin een van de slachtoffers blijkt te zijn. Wanneer ze dan eindelijk bij iedereen doorgedrongen is begint de klopjacht. Want wie is deze hufter van een moordenaar en waarom doet hij dit allemaal?

Ik kan je vertellen dat je wanneer je eenmaal in dit verhaal zit je hem met moeite aan de kant kan leggen. De schrijver weet me met elk hoofdstuk meer in het verhaal te trekken en me met plotwendingen om de oren te gooien waardoor ik alleen maar wil weten wie dit op zijn geweten heeft. De schrijfstijl van Holland is prettig. Hij gebruikt geen al te moeilijke woorden en de hoofdstukken zijn van een fijn formaat. Ik heb zijn eerste boek niet gelezen maar deze komt nu zeker op mijn tbr-stapel te liggen. Want dit is een thriller auteur waar ik meer van wil gaan lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *