De Fontein,  Uitgeverij de Fontein

Het stockholmsyndroom – Ellen Lina

Ik kreeg van Uitgeverij de Fontein een persbericht over de nieuwste thriller van Ellen Lina. Ik wil de uitgeverij bedanken voor het digitale recensie-exemplaar.

Gegevens van dit verhaal:

Titel: Het Stockholmsyndroom
Auteur: Ellen Lina
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026157936

Korte samenvatting:

Lauren wordt samen met haar zoontje Xavian overvallen in hun tuin. Zes mannen gijzelen Xavian, maar wanneer Lauren smeekt om hem vrij te laten in ruil voor haar, wordt zij in het huis gevangengehouden. Waarom is haar gezin het doelwit van een gijzeling? Lauren probeert erachter te komen en ondertussen te ontkomen aan de brute agressie van de gijzelnemers. Gelukkig heeft Lauren Yvar, de enige gijzelnemer op wie ze kan bouwen en die haar beschermt, maar hoelang lukt dit? Wat is het motief van de gijzelnemers en wie is hun opdrachtgever?

Wat vond ik ervan?:

Wanneer Lauren terug komt van boodschappen doen samen met haar zoontje Xavian wordt ze overvallen in haar eigen tuin. Zes mannen gijzelen Xavian. Dit kan haar moederhart niet aan. Xavian heeft diabetes en ze wil zichzelf ruilen voor hem zodat hij thuis bij zijn vader de juiste behandeling krijgt. Het lukt haar om haar zoon uit het huis te halen en zelf gaat ze naar binnen. De zes mannen gebruiken agressie om haar binnen te houden iedere keer wanneer ze probeert te ontsnappen. Waarom is haar gezin het doelwit van deze gijzeling? Een van de mannen, Yvar is erg aardig voor Lauren. Hij beschermt haar zo veel mogelijk tegen het geweld. Maar waarom beschermt hij haar zo? Lauren is vooral benieuwd wat het motief van de gijzelnemers is en wie is hun opdrachtgever?

Een spannende thriller van de hand van Lina. Ze weet me vanaf het eerste moment direct in het verhaal te trekken. Wanneer Lauren en Xavian overvallen worden door deze zes mannen met bivak is het eerste spannende in het verhaal gezet. En erna volgen nog vele situaties waarin ik op het puntje van mijn stoel heb gezeten van spanning. Lukt het Lauren om te ontkomen?

Tijdens haar gijzelneming wordt Lauren beschermt door Yvar. Al snel voelt ze zich vertrouwd bij hem ook al draagt hij altijd zijn bivakmuts. Ze krijgt veel bij deze gijzelnemer gedaan, zelfs af en toe een beetje luxe. Terwijl de andere vijf mannen haar liever allemaal even willen nemen zoals ze dat zelf zeggen, is Yvar daar om er een stokje voor te steken.

Lauren is een vervelend juffie volgens de gijzelnemers. Ze kan geen moment haar mond houden en de ene naar de andere vraag vuurt ze op ze af. Dit wordt haar niet altijd in dank afgenomen.
Wanneer ze samen met Yvar een gedeelte van dit alles heeft uitgezocht en er langzaam puzzelstukjes in elkaar vallen lijkt de situatie alleen maar dreigender te worden. Als lezer zit je op dat moment al zo in het verhaal dat je door wilt blijven gaan om te weten hoe het nu precies zit.

Een thriller die zich makkelijk laat lezen. De spanning zit er vanaf het eerste moment in. Wanneer het einde van de gijzelneming nadert begeeft het verhaal zich in een vaart vooruit. Erna neemt Lina ons nog mee naar de dagen voorafgaand aan de gijzeling en de dagen en weken na de ontsnapping. Hiermee krijg je een afgerond verhaal geserveerd. Ik heb genoten!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *