De Crime Compagnie

De lijst – Marelle Boersma

Ik kreeg van De Crime Compagnie een digitaal recensie-exemplaar van ‘De lijst´. Ik wil de uitgeverij hiervoor bedanken.

Gegevens van dit boek:

Titel: De lijst
Auteur: Marelle Boersma
Uitgever: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461098221

Korte samenvatting:

Erin werkt als archeologe in Naturalis in Leiden. Ze vindt niets fijner dan aan de hand van oude botten de geschiedenis te laten herleven. Het leven lijkt haar toe te lachen, helemaal nu ze zich net verloofd heeft.

Charlotte is patissier in Orleans. Taarten zijn haar passie en ze heeft het ambacht van banketbakker zo onder de knie dat ze mag meedoen aan de belangrijkste wedstrijd op haar vakgebied.

In Milaan tekent Max de mooiste jurk uit zijn werkend leven als modeontwerper. Hij hoopt dat deze jurk het spektakelstuk zal zijn op de catwalk bij de komende fashionweek en dat de hele modewereld naar adem zal happen.

Dan wordt Erins geluk ruw verstoord door de plotselinge dood van haar adoptiemoeder. Haar moeder heeft niet de kans gekregen Erin te vertellen over De lijst. De lijst die Erin, Charlotte en Max ongewild dichter bij elkaar brengt en waarvan de gevolgen dodelijk zullen zijn…

Wat vond ik ervan?:

Erin wordt door haar moeder gebeld. Er is iets dat ze moet bespreken met haar dochter. Wanneer ze de dag erna niet op komt dagen, krijgt Erin een onderbuikgevoel. Ze gaat langs bij haar moeder en treft haar dood aan.

Erin voelt dat er het een en ander niet klopt. Wanneer ze dan brieven vindt van een vrouw uit Ierland krijgt Erin een vermoeden dat het te maken heeft met haar haar adoptie verleden.

Charlotte is ook een van die adoptie kinderen. We krijgen ook het een en ander over haar leven te zien. En dan heb je nog Max, een beroemde mode ontwerper die zijn dagen in Milaan slijt.

Vanuit deze drie perspectieven krijgen we het verhaal vertelt. Alle drie hebben ze op hun tijd nog last van het verleden en dit speelt ook een prominente rol in het verhaal. Ze gaan op onderzoeken in Ierland en krijgen hulp van Maureen. Ze komen achter veel dingen over het verleden. Maar er is nog altijd dat gevoel dat iemand ze op de hielen zit. Want er kriebelt iets. Wanneer dan ook Maureen aangevallen wordt kunnen de puzzelstukjes langzaam in elkaar gelegd worden.

Boersma weet me met dit verhaal te boeien. Ze heeft een fijne schrijfstijl. En doordat we vanuit drie perspectieven informatie krijgen, weet je tot aan het einde niet hoe het nu precies in elkaar zit.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *