HarperCollins

Katzwijm – Brenda Broekhart

Een feelgood met katten, dat vraagt er toch om om enthousiast te worden? Ik wil Brenda Broekhart bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Katzwijm
Auteur: Brenda Broekhart
Uitgever: HarperCollins
ISBN: 9789402768329

Korte samenvatting:

Didi Wantsum heeft het niet zo op mensen. En een relatie? Daar moet ze al helemaal niet aan denken. Didi geeft liever al haar liefde aan katten. Ze is dan ook de trotse eigenaresse van het kattenoppasbedrijf Snorriemorrie. In de vrije uurtjes brengt Didi haar tijd door met haar beste vrienden Berber en Sylvester en haar spinnende viervoeters Bonnie en Clyde. Eigenlijk is ze wel tevreden met haar leven. Hoewel, als een echte catlady zou haar geluk nog completer zijn als ze voor haar dertigste verjaardag een kitten van één specifiek ras zou krijgen: een Ragdoll. Een wens die ze heel duidelijk heeft gemaakt aan haar beste vrienden. Dat kan niet misgaan, toch?
 
Berber en Sylvester denken daar anders over. Zij geven haar een Je-gaat-daten-en-dat-zal-je-weten-pakket, waardoor Didi met tegenzin de wereld van online dating instapt. Totdat ze iemand tegenkomt die haar meer doet dan ze dacht. Maar waarom is hij zo mysterieus? En waarom gaan de ontmoetingen steeds mis?

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Didi. Ze wordt bijna dertig en heeft heel duidelijk laten blijken aan haar beste vrienden dat ze toch wel graag een nieuw harig kameraadje wil. Ze heeft zelfs al een voorschot betaald om deze Ragdoll. Voor Didi draait het leven om katten. Ze heeft er zelf twee die de wereld voor haar betekenen, maar daarbij runt ze ook nog een kattenoppasbedrijf. In haar bakfiets rijdt ze rond om al haar vriendjes te bezoeken en te voorzien van een schoon toilet, vers eten en indien nodig medicatie. Soms lijkt het wel alsof Didi beter op kan schieten met de katten dan met de mensheid.
Helaas hebben Berber en Sylvester een ander idee voor de dertigste verjaardag van Didi. Zij geven haar een Je-gaat-daten-en-dat-zal-je-weten-pakket. Je snapt natuurlijk dat dit voor veel lachwekkende momenten zorgt.

Vanaf de eerste letter die ik las was ik verknocht aan de goedheid van Didi en haar trouwe kameraden Bonnie en Clyde. Didi is een vrolijke meid die goed in het leven staat zolang het haar harige vriendjes maar goed gaat. Zij heeft een vast ritueel met haar huisgenoten en moet van een relatie dan ook niets weten. Echter krijgt zij van Berber en Sylvester het date pakket waardoor ze wel de ´straat´ op moet. De speeddate sessie, echt geweldig Brenda. Het voelde voor mij als lezer alsof ik in de zaal aanwezig was.

Het verhaal bevat humor en deze spat ook echt van de bladzijdes af. Dit in combinatie met deze feelgood is een gouden duo. Ik kan altijd enorm genieten als er eens een flauwe grap om de hoek komt kijken in een situatie waarin twee mensen stuntelig bij elkaar staan en overduidelijk gevoelens voor elkaar hebben.

Berber en Sylvester hebben een permanente rol naast Didi. Zonder deze vrienden hadden we Didi veel minder goed leren kennen. Zij gooien wel eens het balletje op waardoor wij als lezer weer een beetje meer informatie krijgen waarom Didi bijvoorbeeld niet date.

Voor mij een kennismaking die me enorm verrast heeft. De schrijfstijl van Brenda is prettig en dit maakt dat je door het verhaal heen vliegt. Er komen scenario´s voorbij waarbij je met een glimlach zit te lezen. Maar deze schrijfster is ook niet bang om een plottwist te gebruiken waardoor je weleens voor een verrassing kan komen te staan. Ik ben benieuwd wat ik in de toekomst nog meer van deze schrijfster mag gaan lezen want dit smaakte absoluut naar meer.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *