HarperCollins,  Uitgeverij HarperCollins

Nooit meer thuis – Inge Spaan

Na het lezen van het persbericht van Nooit meer thuis was ik nieuwsgierig. Ik wil uitgeverij Harper Collins bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Nooit meer thuis
Auteur: Inge Spaan
Uitgever: Harper Collins
Aantal pagina’s: 320
ISBN: 9789402712124

Korte samenvatting:

Als haar man zegt dat hij van haar wil scheiden, moet Meriam al haar moed verzamelen om het slechte nieuws aan hun kinderen te vertellen. Hoewel haar leven in duigen valt, probeert ze zich zo goed mogelijk staande te houden. In Nicoline, moeder van een klasgenootje van haar dochter, vindt ze onverwacht een vriendin met wie ze haar zorgen kan delen.

Maar ook Nicoline heeft veel aan haar hoofd. Om onduidelijke redenen lijkt haar dochter steeds ongelukkiger. Als Nicoline erachter komt dat haar kind gepest wordt, besluit ze actie te ondernemen, maar ze wordt van alle kanten tegengewerkt. Zowel het leven van Meriam als dat van Nicoline komt op zijn kop te staan als een van de meisjes verdwijnt. Samen gaan ze op zoek naar de waarheid, een zoektocht die hun levens compleet zal veranderen. Want een moeder doet toch alles voor haar kind?

Wat vond ik ervan?:

Nooit meer thuis verteld het verhaal van twee moeders en hun dochters.
Aan de ene kant hebben we Nicoline en Evert met hun dochter Tessa. Aan de andere kant hebben we Meriam die in scheiding ligt met Patrick en hun dochter Benthe en zoon Cas

Dit boek wordt door twee perspectieven belicht. Tessa en Meriam nemen ons hoofdstuk voor hoofdstuk mee in het leven van zichzelf maar ook van hun kinderen.
Daar waar benthe een meisje is dat goed in de groep ligt en genoeg vriendjes en vriendinnetjes heeft. Komt Nicoline erachter dat Tessa gepest wordt.

Beide moeders ervaren wel onmacht. Meriam in haar scheiding met Patrick. Want er moet nog van alles geregeld worden wil het helemaal rond zijn. En Nicoline in het pestgedtag dat haar dochter aangaat. Tessa verandert aanzienlijk door de gedrag en dat maakt Nicoline verdrietig.

Als op een dag Benthe niet thuis komt is de spanning heel erg aanwezig. Spaan weet ons als lezer goed mee te nemen in deze. Want voor mij is dit een echte pageturner. Je wilt weten wat er met Benthe gebeurd is. Wanneer je dan uiteindelijk hierachter komt is het verhaal gelukkig nog niet af. Het neemt ons mee naar het erna.

Spaan weet me tot de laatste bladzijde te boeien met dit verhaal. De wending die het maakt nadat meer mensen weten wie de moordenaar van Benthe is had ik absoluut niet zien aankomen. Voor mijn gevoel wordt dit plot ook niet vaak gebruikt en dat maakt van dit een uniek boek.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *