Kabook

Het schaduwmeisje – Lydia Albadoro

Ik mocht voor Kabook Uitgevers de nieuwste thriller van Lydia Albadoro lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het schaduwmeisje
Auteur: Lydia Albadoro
Uitgever: Kabook
Aantal pagina’s paperback: 283
ISBN: 9789083042466

Auteur:

Lydia Albadoro-Van Houten debuteerde in 2015 met ‘Doodstil’. Haar tweede trhiller ‘Het vervloekte huis’ 2016 werd een bestseller en later kreeg deze Mikayla Jackson thriller een vervolg: ‘Ruis’ verscheen in 2019. In 2017 verscheen ‘Prooi’, een spannende standalone. ‘Schim’ verscheen in 2020, opnieuw een duister en rauw avontuur. Vanaf 2021 schrijft Lydia aan een gloednieuwe serie. ‘De Dwaas’ is het eerste deel van de Grant-serie. Het tweede deel: ‘De Magiër’ wordt najaar 2021 verwacht. Lydia schrijft beeldend. Haar karakteristieke filmische schrijfstijl maakt dat lezers haar erg waarderen. Haar thrillers zijn rauw, wreed en ze schuwt geen uitvoerig beschreven scenes die onder de huid kruipen.

Korte samenvatting:

Faith Visser heeft een droombaan op een cruiseschip. Ze kan haar geluk niet op als ze de rijke Italiaanse jet setter Vito Vitalis ontmoet. Haar toekomst lacht haar toe als hij Faith een droombaan aanbiedt voor zijn “celebrity” klanten. De naïeve Faith valt als een blok voor hem, maar ze komt er al snel achter dat deze playboy haar gebruikt. Ze sluit een wraakpact met Adriana, Vito’s ex vriendin. Faith raakt verstrikt in een duivels spel. Als ze een duister complot ontdekt, vreest ze voor haar eigen leven. Dan ontwaakt ze spiernaakt in een snikhete container…

Wat vond ik ervan?:

Dit is mijn tweede Albadoro. En ik kan je al verklappen; hij was weer GOED. We lezen vanuit Faith, zij gaat nadat ze op een cruise gewerkt heeft Napels in om daar haar benen te strekken en een nieuw leven op te bouwen.

Het leven van Fiath Visser is niet makkelijk geweest. Zij heeft samen met haar moeder in een groep gewoond waar ze niet al te goed behandeld werd. Nadat ze uit de leefgroep vertrokken is begon Faith met werken op een cruiseschip. Nu ze dit ook voor gezien houdt gaat ze Napels in. Direct ontmoet ze een knappe verschijning en hij lijkt haar ook wel te zien zitten. In eerste instantie denk je dan ah wat leuk, Faith vindt de liefde. Maar helaas ook hier blijken haken en ogen aan te zitten. En de levendige schrijfstijl van Albadoro zorgt ervoor dat je met gemak door de hoofdstukken heen gaat. Je wilt weten hoe dit precies in elkaar steekt. Lieve Faith, waarom ben je zo naïef? Komt dit door je verleden? Je hebt een onderbuik gevoel maar doet er niets mee. Met deze gedachtes heb ik deze thriller zitten lezen.

We krijgen verschillende personages te zien. Allen uitgewerkt tot hoe ze elkaar hebben leren kennen. Allemaal spelen ze ook een grote rol in wat er allemaal gebeurd met Faith.

Ik kan dit boek aanraden wanneer je mee wilt puzzelen in het hoe zit het nu. Want deze thriller blijft tot op het laatst een mysterie. Wauw, you did it again Lydia!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *