Kobo-Original

Zand erover-serie – Susan Muskee

Ik werd door Kobo Originals benadert of ik de nieuwe serie van Susan Muskee zou willen lezen. Na eerdere werken van haar was ik enorm benieuwd. Ik wil Kobo bedanken voor de e-books.

Gegevens van dit boek:

Titel: Zand Erover
Auteur: Susan Muskee
Uitgever: Kobo Orginal
ISBN: 9781774533321 9781774533345 9781774533369

Korte samenvatting:

Toeval: Het leven van Roos van Vlierden gaat over rozen – letterlijk. En muziek. En verzekeringen, kaarsen, stiltes, en… doodskisten. Als uitvaartverzorger helpt ze nabestaanden hun dierbare een waardig afscheid te geven. Het is alleen een beetje jammer dat ze altijd aan het werk is, waardoor haar liefdesleven op zijn zachtst gezegd… meer dood dan levend is. Totdat mevrouw Roelofs, haar onderbuurvrouw, komt te overlijden en tienduizend euro aan haar nalaat – én aan verwaande kleinzoon Jurre. Er is alleen één voorwaarde: Roos en Jurre moeten eerst vijf keer met elkaar uit, want mevrouw Roelofs is er heilig van overtuigd dat de twee voor elkaar bestemd zijn. Valsspelen kan niet; alles is geregeld. Maar hoe overleef je vijf dates met iemand waarmee je werkelijk niets gemeen hebt?

Toekomst: Nu Roos’ vader met pensioen gaat en eindelijk zijn gedroomde wereldreis gaat maken, is het tijd om het familiebedrijf over te nemen. Roos heeft grootse plannen met uitvaartonderneming Decoro Vale, waaronder het eindelijk digitaliseren van de inmiddels al dertig jaar lopende administratie. Als ze op een uitvaartbeurs haar jeugdliefde Daniël weer tegen het lijf loopt, valt alles op zijn plek: Daniël is eigenaar van een goedlopend IT-bedrijf en is daarmee dé persoon om te helpen met haar plannen. Maar is nauw samenwerken met je ex wel zo’n goed idee als je net een nieuwe relatie hebt? Terwijl Roos met Daniël in de administratie duikt, lijken er steeds minder dingen te kloppen in en rondom de uitvaartonderneming. En de enige persoon die voor opheldering kan zorgen, reist door de outback van Australië…

Toegift: Het leven van Roos lijkt voor de verandering eens niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk over rozen te gaan: ze is dolgelukkig met haar grote liefde, haar uitvaartonderneming loopt goed en ze is zelfs op zoek naar extra personeel. Als ze wordt gevraagd om de uitvaart te verzorgen van de wereldberoemde popster Jenny Jones, staat haar wereld even stil: Jenny is een oud-studiegenote van Roos, wiens leven door een noodlottig ongeval abrupt ten einde is gekomen. Maar hoe meer Roos regelt, hoe vreemder alles wordt. Ze mag het lichaam niet zien, moet alles zo snel mogelijk afhandelen en wordt door Jenny’s manager TJ afgesnauwd alsof ze een hond is. Hier zit een luchtje aan, en het is niet het parfum dat Jenny vlak voor haar dood uitbracht…

Wat vond ik ervan?:

Ik heb al eerder werk van Susan mogen lezen en haar schrijfstijl heb ik toen als prettig ervaren. Ik was dan ook meteen enthousiast toen ik de covers en de flaptekst las van deze nieuwe serie van haar hand.

We lezen over Roos, zij werkt samen met haar vader in hun uitvaartcentrum. Na de dood van haar moeder is ze gaan helpen en er eigenlijk niet meer weg gegaan. In de flat waar Roos woont helpt zij altijd mevrouw Roelofs. Zij is wat slecht ter been dus Roos doet wel eens haar boodschappen of loopt met hondje Bobby. Vaak genoeg zitten ze samen aan de taart en thee en heeft mevrouw Roelofs het over het liefdesleven van Roos. Zij is echt niet voor een man in de wieg gelegd. Haar laatste date heeft haar zelfs laten zitten!!

Helaas overlijd mevrouw Roelofs in het eerste deel van de serie. Zij laat Roos haar hondje na maar ook tienduizend euro als ze vijf keer op date gaat met Jurre, haar kleinzoon. Volgens mevrouw Roelofs zijn zij soulmates. Jurre en Roos gaan dit avontuur met tegenzin aan. Ze kunnen nu ze eenmaal ja hebben gezegd er ook niet onder uit want slimme oma van Jurre heeft alles tot in de puntjes geregeld.

In het tweede deel gaat de vader van Roos met pensioen. Roos gaat samen met Luus het centrum draaiende houden. Maar er komt toch wel een heleboel bij kijken. Wanneer vader op reis naar Australië gaat gebeuren er dingen waar Roos geen weet van heeft. Wanneer ze er uiteindelijk toch achterkomt kost het haar moeite haar vader er niet mee te confronteren. Roos komt op een uitvaartbeurs haar ex tegen. Ze gaan samenwerken, maar is dit wel zo slim?

In het derde deel lijkt niets Roos in de weg te staan. Haar leven gaat over rozen. Ze wordt gevraagd om de uitvaart te regelen van een popidool. Haar liefdesleven gaat goed, ze geniet van haar leven. Maar is dit allemaal maar schone schijn?

Ik heb enorm genoten van deze drie delen van Zand Erover. Ik wilde ze ook meteen achter elkaar doorlezen. Muskee weet elk deel te eindigen met een clif, waardoor je wel door MOET lezen. De humor van Susan spat ook van de pagina’s af. Ik heb menig keer met een glimlach het verhaal gelezen. De verhaallijnen zijn duidelijk, de schrijfstijl is zoals ik hem gewend ben van deze schrijfster. Een genot als je van feelgood hoort. Maar ook weet Susan wat zwaardere thema’s in het verhaal te gooien waardoor je ook een lichte spanning voelt. Ik heb genoten en kijk zeker uit naar verdere werken van deze schrijfster.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *