Kobo Original,  Kobo-Original

Het Mistletoe Motief – Chloe Liese

Ik mocht voor Kobo books deze original lezen. Dankjewel voor het digitale recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het Misletoe Motief
Auteur: Chloe Liese
Uitgever: Kobo
ISBN: 9781774538395

Korte samenvatting:

Hij haat de feestdagen. Zij kan er geen genoeg van krijgen. Los van het feit dat ze allebei bijzonder kerstige namen hebben, hebben Jonathan Frost en Gabriella Di Natale maar één ding echt gemeen: ze hebben een hekel aan elkaar. Of nouja, dat én het feit dat ze beide in een van de meest geliefde, onafhankelijke boekwinkels van de stad werken. Maar wanneer blijkt dat de boekwinkel financieel op instorten staat, worden ze opeens geconfronteerd met een nieuwe ongelukkige overeenkomst: dreigende werkloosheid.

Met een oplopende druk om uitgaven te minimaliseren, nieuwe klanten te winnen en recordverkopen te realiseren, komen Jonathan en Gabby tot de conclusie dat, bij het uitblijven van een financieel kerstwonder, een van hen binnenkort van de loonlijst wordt geschrapt. Geen van beiden is van plan zich vrijwillig op te offeren en dus sluiten ze een overeenkomst: wie in december meer verkoopt, mag in het nieuwe jaar aanblijven; de verliezer neemt ontslag.

Met een leven lang opgebouwd arsenaal aan feestelijke trucs die ze uit haar mouw kan schudden, zou Gabby haar nemesis met gemak moeten overtreffen. Maar elke beweging van de moeilijk te peilen meneer Frost lijkt volledig ontworpen om haar uit het veld te slaan. En naar mate de feestdagen naderen, slaat de twijfel toe: zijn ze echt wel zo verschillend als ze eerst dachten?

Wat vond ik ervan?:

De hoofdpersoon in dit verhaal is Gabby. Gabby werkt in een boekhandel. Echter loopt het niet helemaal lekker in de winkel. De Baileys hebben ervoor gezorgd dat Gabby een co-manager krijgt, zodat ze beide input hebben in het maken van een goed lopend bedrijf. Echter kan Gabby het niet goed vinden met Jonathan. Ze zijn als water en vuur. Alles wat Gabby wilt is de ziel terug brengen in de boekhandel. Jonathan is meer van de cijfertjes en wat wel of wat niet te doen. Het zijn echte tegenpolen deze twee personages en dat maakt meteen dat je wilt weten hoe het verhaal zich verder gaat ontwikkelen en waar deze twee nog tegenaan gaan lopen.

Gabby heeft door haar autisme een hele routine voor haar dagen. Door deze routine houdt zij het rustig in haar hoofd en dat maakt voor haar het leven draaglijk. Al heeft ze wel enorme moeite met bepaalde emoties te zien en voelen. Hier kan ze altijd mee terecht bij haar huisgenoten June en Eli. Zij kennen Gabby al heel lang en weten hoe ze haar bij moeten staan. Gabby sluit elke avond af met een chatgesprek met MrReddit. Ze lijkt als een blok voor hem te vallen. Maar haar huisgenoten proberen haar met beide voeten op de grond te laten staan, want online doen veel zich toch wel anders voor dan hoe ze in het echte leven zijn.

In dit verhaal zitten we in de kerstperiode. De omzetten moeten omhoog willen ze dat in het volgende jaar de winkel weer open gaat. En beide managers zorgen daar op hun eigen competitieve manier voor.

Een heerlijk liefdesverhaal. Waar tegenpolen elkaar aantrekken en waar vriendschap belangrijk is. Dat er het thema autisme in wordt verwerkt en uitgelegd vind ik een mooi extra cadeautje. Het geeft het verhaal wat meer diepgang. Elk hoofdstuk opent met een zanger en een titel van een liedje. Dit zit mooi door het verhaal verweven en als je ervan houdt is het zeker een toevoeging.

Ik heb genoten van de kerstsfeer, de vriendschappen maar bovenal de liefde. Een heerlijk feelgood verhaal!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *