KokBoekencentrum

De familie Shanahan 1 – De perfecte match – Jody Hedlund

Ik vind historische romans altijd fijn om te lezen. Toen ik zag dat er een nieuwe serie uitgegeven werd bij KokBoekencentrum was ik enthousiast. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De perfecte match
Auteur: Jody Hedlund
Uitgever: KokBoekencentrum
Aantal pagina´s: 301
ISBN: 9789029736336

Korte samenvatting:

Na de dood van haar zus heeft Finola besloten dat ze geen recht heeft op een eigen gezin. Liever vult ze haar dagen met zorgdragen voor immigranten in sloppenwijken. Als haar vader een Ierse koppelaar inschakelt, doet ze dan ook haar best al zijn koppelpogingen te saboteren. Haar trucjes mislukken echter en ze waagt een poging met Riley, een succesvolle wagenmaker uit St. Louis. Die ziet in een huwelijk met haar een kans om zijn carrière vooruit te helpen. Finola ziet dat niet zo zitten, maar wanneer er een epidemie uitbreekt, ontdekt ze dat een samenwerking met hem haar misschien ook wel dichter bij haar eigen dromen kan brengen.

Wat vond ik ervan?:

De perfecte match is het eerste deel in een nieuwe historische roman reeks. Finola Shanahan is een vrouw die iedere man afwend, zij gaat door een traumatische gebeurtenis liever het klooster in dan dat ze aan de huwelijkse voorwaarden moet gaan voldoen.
Haar ouders proberen het voor de dertiende keer met Sir Riley. Hij wordt door de koppelaar van het dorp voorgesteld als match voor Finola.
Sir Riley wil liever niet trouwen, maar beloofd aan zijn vader wanneer deze ziek op bed ligt toch deze stap te gaan nemen.

Riley en Finola zijn beide sterke personages en zijn niet op hun mondje gevallen. Hierdoor zijn er momenten dat je als lezer met een glimlach achter de boek zit. Al kwetsen ze soms wel mensen als ze voor hun mening uit komen. Ze draaien van begin af aan om elkaar heen. Maar beide standvastig als ze zijn willen niet toegeven aan de gevoelens die ze voelen groeien.

Een roman waarin heerlijk om elkaar heen gedraaid wordt al lees je op iedere regel dat er chemie tussen ze is. Ik heb vaker gedacht van kom op, draai er niet om heen en val in elkaar armen. Het verhaal laat zich door de vlotte schrijfstijl lekker lezen en zorgt ervoor dat ik uit kijk naar het volgende deel in deze reeks.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *