Lev. Boeken,  Uncategorized

De gelukkigste man ter wereld – Eddie Jaku

Toen ik dit boek voorbij zag komen wist ik dit wil ik lezen. Ik wil uitgeverij Levboeken bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: de gelukkigste man ter wereld
Auteur: Eddie Jaku
Uitgever: Levboeken
Aantal pagina’s paperback: 207
ISBN: 9789044932867

Korte samenvatting:

De 100-jarige Eddie Jaku groeide op als Joodse jongen in Leipzig, Duitsland. Hij was trots op Duitsland, maar dat veranderde allemaal in november 1938 toen hij werd mishandeld, gearresteerd en naar een concentratiekamp werd gebracht. Hij maakte verschrikkelijke horrorpraktijken mee in Buchenwald, Auschwitz en in een dodenmars. Hij verloor familie, vrienden en zijn vaderland. Eddie overleefde de oorlog en besloot hulde te brengen aan de slachtoffers door zijn verhaal te vertellen, zijn wijsheden te delen en zijn beste leven te leiden. Hij beloofde zichzelf elke dag te glimlachen en zegt de meest gelukkige man ter wereld te zijn. Deze krachtige, hartverscheurende en hoopvolle memoir laat zien hoe je geluk kunt vinden, zelfs in de donkerste tijden.

Wat vond ik ervan?

We lezen dit verhaal vanuit Eddie. Over zijn leven, als jonge zorgeloze puber tot een van de Joden die op reis werden gezet. En jongens, dit verhaal is echt eentje die onder je huid kruipt.

Eddie laat ons via zijn opinie meekijken in zijn leven. Van het uiteenrukken van familie, tot afranselingen en het overleven in de kampen. De boodschappen die hij vroeger van zijn vader kreeg en hem erdoor gesleept hebben. Hij had altijd de kracht om er het beste van te maken en dat maakt dat je deze man in je hart sluit. De gruwelijkste gruwelijkheden komen voorbij, maar toch weet Eddie het je zo te geven dat je blijft lezen omdat je wilt weten hoe dit hem vormt.

Wat een mooi verhaal vanuit de ergste tijd die Joden hebben meegemaakt.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *