Best of Young Adults

Liefde van A tot Z – S.K. Ali

Ik lees graag Young Adult boeken en toen ik de flaptekst van deze las wist ik die wil ik lezen. Ik wil Best of Ya Uitgevers bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Liefde van A tot Z
Auteur: S.K. Ali
Uitgever: Best of YA
Aantal pagina’s: 352
ISBN: 9789000374564

Auteur:

S.K. Ali debuteerde met Saints and Misfits in 2017. Ze studeerde Creative Writing aan York University en schrijft voor verschillende media over het leven als moslim, zoals de Toronto Star en NBC News. Ook haar tweede boek, Love From A to Z, ontving veel lof. Ze is een van de mensen achter We Need Diverse Books en stelde met mede-oprichter Aisha Saeed een bundel samen voor kinderen, Once Upon an Eid (2020), waarin 15 verhalen van moslim auteurs zijn opgenomen.  

Korte samenvatting:

Een bijzonder verhaal over het vinden van liefde.

Zaynebs docent blijft zijn klas er maar aan herinneren hoe ‘slecht’ moslims zijn. Zayneb, de enige moslim in de klas, is niet slecht. Ze is kwaad. Als ze geschorst wordt omdat ze haar docent erop aanspreekt vertrekt Zayneb naar het huis van haar tante in Doha, Qatar. Ze voelt zich schuldig omdat ze ook haar vrienden in de problemen heeft gebracht en besluit dat ze een nieuwe, ‘aardige’ versie van zichzelf zal zijn hier, waar niemand haar nog kent.

Adam is pas gediagnostiseerd met multiple sclerosis. Hij gaat niet meer naar school. Hij probeert de herinnering aan zijn moeder levend te houden voor zijn kleine zusje. Adam probeert ook om zijn diagnose geheim te houden voor zijn rouwende vader.

Allebei doen ze zich anders voor dan ze zijn, totdat er een wonder en iets onmogelijks gebeurt: Adam en Zayneb ontmoeten elkaar. 

Wat vond ik ervan?:

Toen ik een persbericht kreeg over dit boek was ik meteen gefascineerd. De cover sprak me al aan door de zachte kleuren en dan ook nog eens de flaptekst, dat beloofde menig uurtjes leesplezier.

We lezen dit verhaal vanuit Adam en Zayneb. Zayneb levert een strijd op school met een leerkracht die het voorzien heeft op moslims. Zij laat zich de kaas niet van het brood eten en komt op waar zij voor staat. Dit resulteert in een schorsing waardoor zij een week eerder naar haar tante gaat om vakantie te vieren en weer tot rust te komen.
Adam heeft pas te horen gekregen dat hij MS heeft en hierdoor staat zijn wereld op z’n kop. Hij heeft jaren geleden zijn moeder ook aan deze ziekte verloren en wil zijn vader hier het liefst niet mee belasten.

Adam en Zayneb ontmoeten elkaar in het vliegtuig. Beide vallen ze de ander op en er is eigenlijk direct al sprake van een aantrekkingskracht.
Door een speling van het lot staat op een avond Zayneb voor de deur van Adam. Zij is met haar tante mee naar een feestje dat gegeven wordt vanuit school. En laat nou net de vader van Adam de directeur zijn.

De twee groeien gedurende de tijd naar elkaar toe. Maar beide hebben ze ook hun eigen hindernissen die ze moeten overwinnen. Een mooi verhaal, met een toch wel krachtig thema namelijk; de ziekte van Adam en de moslim’haat’. Beide worden zodanig aan de lezer uitgelegd dat het een mooie rode draad door het verhaal geeft. Ik heb genoten van dit opbloeiende liefdesverhaal.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *