Luitingh-Sijthoff

Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij – Jenny Colgan

Ik ben een groot fan van de verhalen van Jenny Colgan. Zij weet mij altijd mee te nemen in haar verhalen. Ik wil Uitgeverij Luitingh-Sijthoff bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij
Auteur: Jenny Colgan
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina´s: 356
ISBN: 9789021031248

Korte samenvatting:

Marissa Rossi arriveert op het prachtige eiland Mount Polbearne, maar ze merkt van de mooie omgeving nauwelijks iets op. Sinds de dood van haar geliefde grootvader is ze zichzelf niet meer en heeft ze een angststoornis ontwikkeld. Zelfs het koken van heerlijke Italiaanse gerechten, anders haar passie, is haar nu te veel. Marissa verschuilt zich in haar vakantiehuis, totdat ze van haar therapeut haar horizon moet gaan verbreden. Die plannen worden echter behoorlijk bemoeilijkt door Marissa’s nieuwe buurman, een aantrekkelijke, maar luidruchtige Russische pianoleraar. Ze wordt gek van zijn gecomponeer dat tot diep in de nacht doorgaat.

Toch lukt het Marissa om vrienden te maken. Zoals bijvoorbeeld Polly, die voor haar bakkerij aan het strand dringend nieuwe plannen moet maken. De zaak heeft behoefte aan sprankelende ideeën, aan meer sjeu, meer… dolce vita?

Wat vond ik ervan?:

Heerlijk om weer terug te mogen keren naar het eiland Mount Polbearne. Hoofdpersonage Marissa heeft geen oog voor haar mooie omgeving. Sinds de dood van haar opa heeft ze een angststoornis. Haar grootste passie is haar zelfs nu te veel. Ze verschuilt zich in een vakantiehuis waar ze onder leiding van haar therapeut kleine stapjes zet om deze stoornis te overwinnen. Echter is haar buurman een luidruchtige pianoleraar.
Het lukt Marissa toch om vrienden te maken. En daar komt Polly dan ook om de hoek. Een personage waarvan ik iedere keer weer smul als we in de kleine bakkerij komen. Een personage met als je het mij vraagt een hart van goud. Maar in dit boek staat Marissa centraal, dus ik zal niet teveel afdwalen.
Ik vind het goed van Colgan dat ze een wat zwaarder thema als een angststoornis durft te belichten in dit feelgood boek. Het is voor sommige toch nog steeds een taboe en het is als je het mij vraagt tijd dat deze eens doorbroken wordt.

We zien in dit verhaal weer veel personages terug van de voorgaande boeken. Dat maakt dat je veel van hen al kent en dit zorgt ervoor dat het voelt als thuiskomen. Echter zijn de boeken ook heel makkelijk als stand-alones te lezen.
De buurman van Marissa, de Russische pianoleraar is ook een personage apart. De manier waarop hij spreekt, zorgt er al voor dat je een zwak voor hem krijgt. Hij komt kolossaal over maar hij blijkt een hart van goud te hebben. Colgan weet dit personage heel leuk neer te zetten en mooi te verweven met het leven van Marissa.

Wederom een feelgood van Jenny Colgan om mee weg te dromen. Maar waar deze keer door het thema dat erin voorkomt toch wel iets meer diepgang heeft. Ik heb er in ieder geval weer van genoten.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *