Best of Young Adult,  Uitgeverij Unieboek

Heartstopper 4 – Alice Oseman

Na het lezen van de eerste delen van deze serie was ik al fan. Toen ik het persbericht kreeg over het vierde deel was ik maar wat nieuwsgierig om dit deel ook te mogen lezen. Ik wil Best of YA/ Uitgeverij Unieboek|Spectrum bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Heartstopper 4
Auteur: Alice Oseman
Uitgeverij: Unieboek|Spectrum, Best of YA
Aantal pagina´s: 384
ISBN: 9789000380749

Korte samenvatting:

Het gaat heel goed met de relatie van Nick en Charlie. Charlie denkt zelfs dat hij er klaar voor is om dé vier o zo belangrijke woorden tegen Nick te zeggen: ik hou van je. Nick voelt hetzelfde, maar hij heeft andere dingen aan zijn hoofd – hij wil nog voor zijn vader uit de kast komen. Bovendien maakt hij zich zorgen dat Charlie een eetstoornis heeft. Wanneer het nieuwe schooljaar begint, leren Charlie en Nick wat liefde werkelijk voor hen betekent.

Wat vond ik ervan?:

We keren in dit vierde deel weer terug naar de levens van Nick en Charlie. We hebben in de voorgaande delen al mogen zien hoe de jongens steeds meer naar elkaar toe groeide. Iedereen in de familie van Nick wist al van Charlie, behalve zijn vader. Daar gaat in dit deel verandering in komen.

Waar er in deel drie al gehint wordt op de mentale gezondheid van Charlie, gaan we er in dit deel verder op in. Nick wordt bijgestaan door zijn moeder om door te dringen bij Charlie. De steun die Nick krijgt is mooi om te lezen. Zo hoor je je kind naar mijn mening te steunen. Ook al gaat het indirect niet zozeer om de gezondheid van je eigen kind.

In dit verhaal lijken de mannen zich steeds meer nodig te hebben, maar werken zo ook beide aan hun eigen gezondheid/mentale welzijn.

Van iedere bladzijde spat de liefde af die Charlie en Nick voor elkaar voelen. Buiten het feit dat het een LGBTQ boek is wordt er ook ingegaan op een eetstoornis. Wat ervoor zorgt dat er meer diepgang in zowel het verhaal als in de relatie tussen de jongens komt.

In het voorjaar komt er nog een deel van deze serie uit en ik kijk er wel naar uit. Ik ben benieuwd hoe Oseman deze serie gaat afsluiten.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *