Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Happy Ever After – Op goed geluk – Jenny Colgan

Toen ik zag dat er een nieuwe serie van Jenny Colgan kwam heb ik het eerste deel direct gereserveerd bij de boekhandel. Een Jenny beloofd altijd een paar uur leesplezier.

Gegevens van dit boek:

Titel: Op goed geluk
Auteur: Jenny Colgan
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina’s paperback: 316
ISBN: 9789024590223

Auteur:

Jenny Colgan is de bestsellerauteur van de succesvolle Café Zon & Zee-serie en De Kleine bakkerij-serie. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een van de populairste feelgoodauteurs van het moment en heeft ze met haar boeken het hart van talloze lezers gestolen.

Korte samenvatting:

Bibliothecaris Nina weet precies wat mensen moeten lezen. Op goed geluk maakt ze een keuze: welk boek helpt tegen liefdesverdriet en welk verhaal de eenzaamheid kan verjagen. Maar als de bibliotheek sluit en Nina werkloos wordt, helpen boeken haar ook niet. Of toch wel? Nina opent haar eigen, heel bijzondere boekwinkel: ze rijdt met een boekenbus door de Schotse Hooglanden. Maar een happy end is in het echte leven ietsje ingewikkelder dan in een roman. Gelukkig is er de ietwat knorrige, maar heel aantrekkelijke huisbaas die haar steeds redt uit de zoveelste noodsituatie.

Wat vond ik ervan?:

Allereerst wat een herkenning in de hoofdpersonage Nina. Haar liefde voor boeken voelt echt goed. Al slaat ze als ik haar vriendin Surinder moet geloven ook wel eens door.

Nina raakt haar baan kwijt. Tijdens een cursus moeten ze achter hun droom komen. Dat is voor Nina duidelijk, ze wilt iets met boeken doen. Al snel zit het plan in haar hoofd genesteld en gaat ze ook daadwerkelijk achter haar droom verwezenlijken aan. Ze verhuisd naar Schotland en begint daar haar bijzondere boekwinkel; namelijk haar boekenbus.

Er komen in dit deel al aardig wat mannelijke personages voorbij. Ze verliest zichzelf even in een man maar hervind zich ook weer. Ze heeft ten alle tijden steun van haar vrienden. En hier in het Schotse maakt ze zich ook al snel populair en krijgt ze er meer vrienden bij. Alleen die klootzakkerige huurbaas Lennox, daar kan ze geen hoogte van krijgen. Maar wat niet is kan zeker nog komen.

Een heerlijk eerste deel van een serie. En als je het mij vraagt gaan we nog veel beleven in de komende delen, dus laat ze maar komen!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *