Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Happy Ever After – Zoek de zon op – Jenny Colgan

Wat een verrassing! Ik kreeg van Uitgeverij Luitingh-Sijthoff een recensie-exemplaar toegestuurd. Graag wil ik jullie hiervoor bedanken.

Gegevens van dit boek:

Titel: Zoek de zon op
Auteur: Jenny Colgan
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina’s paperback: 428
ISBN: 9789024590940

Auteur:

Jenny Colgan is de bestsellerauteur van o.a. De Café Zo’n & Zee -serie en De Kleine Bakkerij-serie. Zoek de zon op is het tweede deel van de Happy Ever After-serie.

Korte samenvatting:

Alleenstaande moeder Zoë verlaat met haar zoontje het lawaaierige Londen; ze heeft een oppasbaan in Schotland aangenomen. Het klinkt hemels! Bij aankomst wordt Zoë echter geconfronteerd met een humeurige baas en een bende onhandelbare kinderen. Was dit wel de juiste beslissing? Toch is de rustige, pittoreske locatie alles wat Londen niet is – en Zoë besluit de uitdagingen van het werk aan te gaan. Met de hulp van Nina, de vriendelijke lokale boekverkoper, begint Zoë zich steeds beter thuis te voelen. Zullen boeken, frisse lucht en vriendelijkheid genoeg zijn om deze gebroken familie te genezen?

Wat vond ik ervan?:

Oh wat fijn om weer eventjes in Schotland te mogen bivakkeren. Zoë is alleenstaande moeder en krijgt het allemaal niet meer zo goed geregeld. Door wat hulp krijgt ze een oppasbaantje aangeboden in Schotland. Hier gaat ze samen met haar zoon Hari naartoe. Het klinkt Zoë als muziek in de oren, maar wanneer ze aankomt merkt ze dat haar baas humeurig is en zijn kinderen onhandelbaar zijn. Zoë gaat de uitdaging aan. Ze krijgt hulp van Nina, de vriendelijke lokale boekverkoper waarover we in deel 1 van de Happy Ever After serie hebben gelezen. Lukt het Zoë om de kinderen in het geheel te houden en terwijl Nina op zwangerschapsverlof is verder te gaan met het verkopen van boeken aan de lokale mensen?

Wat een heerlijk tweede deel, ik kan je stiekem al verklappen dat ik dit deel zelfs beter vond dan het eerste. In dit deel zit een familie geschiedenis die schijnend is maar zeker meer diepgang geeft aan het geheel. Sommige personages die in dit deel voorbij komen kennen we al van deel een. Maar ook leren we nieuwe personages kennen die stuk voor stuk bijdragen aan dit verhaal. Ik heb de familie waar Zoë oppast in mijn hart gesloten. Laat je nooit door roddels beïnvloeden, want dat is zeker wat hier gebeurd is.

Ik kijk met smart uit naar deel drie! Zo benieuwd!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *