Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Met een vleugje citroen – Mirjam Mieserius

00

Ik mocht voor Uitgeverij Luitingh-Sijthoff deze leuke novelle lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het digitale recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Met een vleugje citroen
Auteur: Mirjam Mieserius
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021039961

Korte samenvatting:

In Met een vleugje citroen van Mirjam Mieserius doet het leven in Zuid-Frankrijk Maria goed. Ze woont samen met haar grote liefde Gilles, haar tweede kookboek ligt klaar om uitgegeven te worden en Gilles en zij hebben zelfs een grote cateringopdracht binnengehaald voor een 25-jarig huwelijksfeest dat zal plaatsvinden op een schitterend chateau.
Maria en Gilles zijn dag en nacht aan het werk om deze opdracht tot een succes te maken als Maria’s zus Daniëlle onverwacht op de stoep staat. Wanneer de zussen elkaar weer in de armen sluiten, blijkt echter dat Daan niet voor de gezelligheid komt. Er is duidelijk iets mis met haar, waardoor ze niet alleen de cateringklus in de war dreigt te schoppen, maar ook in Maria’s relatie met Gilles begint te wroeten.
Maria probeert uit te vinden wat er met haar zus aan de hand is en net als ze denkt dat het niet gekker kan worden, staat haar ex Paul opeens voor haar neus. En Paul komt niet voor niets…

Wat vond ik ervan?

Na ‘De citroen op de taart’ ben ik direct in dit verhaal begonnen. We maken een klein sprongetje in de tijd. Inmiddels woont Maria bij Gillis in. En heeft ze haar leventje thuis achter zich gelaten. Ze is gelukkig met Gillis en haar tweede kookboek komt over niet zo lange tijd uit.

Op een dag krijgt Maria de mededeling van Daan dat ze haar zus komt bezoeken. Maar wanneer ze er dan is merk je direct een spanning tussen de zussen, Daan is niet voor de gezelligheid gekomen. Gillis en Maria zijn druk bezig met een caterings klus die ze op zich hebben genomen. Daan wroet niet alleen in hun relatie maar ook in deze klus weet ze de aandacht te trekken.

In dit verhaal bloeit de liefde tussen Gillis en Maria alleen maar meer op. Ook met de zus van Gillis, Odette kan Maria het goed vinden. Op werk gebied hebben ze elkaar ook gevonden. Alles lijkt zowaar perfect.

Maar de kink in de kabel tussen Daan en Maria kabbelt het hele verhaal een beetje voort. Iedere weer zet Daan een ander masker op en Maria weet niet hoe ze haar zus moet bereiken. Maar ze voelt dan Daan iets voor haar achterhoudt. Wanneer Paul dan ook nog plotseling in beeld komt is het hek van de dam.

Wederom een heerlijke novelle van Mieserius. Ik hoop dat we nog meer mogen gaan lezen over Gilles en Maria. Maar ook naar Odette ben ik nieuwsgierig geworden. Het verhaal laat zich lekker soepel lezen en de manier waarop de schrijfster je verteld over de baksel lijkt het wel alsof je ze zowaar kunt proeven.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *