Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Kerstmis in het Cupcake Café – Jenny Colgan

Of ik de nieuwste Jenny Colgan wil lezen? Uiteraad! Ik reageerde meteen op het berichtje van Uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Bedankt LS Amsterdam voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Kerstmis in het Cupcake Café
Auteur: Jenny Colgan
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Aantal pagina´s: 315
ISBN: 9789024591862

Korte samenvatting:

Issy Randall, de trotse eigenaar van het Cupcake Café, is verliefd en gelukkiger dan ooit. Haar nieuwe bedrijf bloeit en ze is omringd door goede vrienden, ook al zijn haar collega’s Pearl en Caroline niet zo optimistisch over het komende winterseizoen.

Issy is ervan overtuigd dat alles gaat lukken en iedereen een fijne kerst zal hebben, maar wanneer haar vriend Austin een baan krijgt aangeboden in New York en de kerstdrukte in het café – met de toegenomen vraag naar haar verrukkelijke creaties – zijn tol begint te eisen, moet Issy beslissen wat haar het dierbaarst is.

In december zal Issy moeten vertrouwen op al haar moed, optimisme en bakkunsten om iedereen op de een of andere manier een vrolijk kerstfeest te bezorgen.

Wat vond ik ervan?:

We keren in dit tweede deel van de Cupcake reeks terug naar het café dat gerund wordt door Issy. Issy´s leven verloopt goed, haar zaak doet het goed ze is verliefd en is gelukkiger dan ooit. Haar collega´s Pearl en Caroline zijn niet zo van de kersthysterie, maar daar trekt Issy zich niets van aan. Zij vindt het de heerlijkste tijd van het jaar. Maar haar euforie duurt niet lang. Haar vriend Austin krijgt een baan aangeboden in het bruisende New York. Het wordt haar allemaal wat te veel want wat is haar het dierbaarst? Haar winkel of Austin?

In dit tweede deel keren we terug bij Issy die geniet van haar leventje samen met Austin en Darny. Ze hebben hun draai samen gevonden. Echter wanneer Austin een baan aangeboden krijgt in New York komt hun relatie in zwaar weer. Colgan weet Pearl en Caroline zo neer te zetten dat ik me soms echt kan irriteren aan ze. Zo naïef met vlagen, heerlijk. Issy is nog steeds dezelfde als in het eerste deel. Zij is de sprankelende persoonlijkheid. Iemand waarmee je bevriend wilt zijn. Issy is het tegenovergestelde van haar personeelsleden Pearl en Caroline en dat maakt het allemaal wel in evenwicht. Al merkte ik wel dat ik soms de negativiteit van de laatste twee moeilijk kon verkroppen, dan was de sprakle van het seizoen waarin het verhaal zich afspeelt ver te zoeken.

Naar het einde van het boek toe vind ik dat het allemaal wat afgeraffeld wordt. Ik heb het idee dat er teveel informatie in het laatste stuk gestopt is. Waardoor het van de hak op de tak ging. Dat vond ik wel afbreuk doen aan het verhaal.
Begrijp me niet verkeerd, ik vond het een leuk boek maar ik miste het Jenny-tintje dat de boeken normaal hebben. Wil je een verhaal lezen dat bol staat van recepten, de drang naar een heerlijke kerstsfeer dan is dit een boek naar je hart.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *