Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

De ex talk – Rachel Lynn Solomon

Na het lezen van het persbericht over deze roman wist ik, deze wil ik graag lezen. Ik wil Uitgeverij Luitingh-Sijthoff bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De ex talk
Auteur: Rachel Lynn Solomon
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina´s: 398
ISBN: 9789021042220

Korte samenvatting:

Shay werkt al bijna tien jaar met plezier bij een radiostation in Seattle. Maar de laatste tijd botst ze nogal met haar nieuwe collega Dominic, die net zijn journalistieke opleiding heeft afgerond en ervan overtuigd is dat hij alles weet van radio.
Als de zender een nieuw concept nodig heeft, stelt Shay De Ex Talk voor, waar twee exen live relatieadvies geven aan luisteraars. Tot haar grote frustratie wordt ze echter aangewezen als cohost van de show, met niemand minder dan… Dominic!
Hun scherpe dynamiek is meteen een schot in de roos en al snel verschijnt De Ex Talk in de hitlijsten. Dan beginnen Shay en Dominic voor elkaar te vallen. Betekent dit het begin van iets geweldigs, of het einde van hun loopbaan?

Wat vond ik ervan?:

Shay en Dominic werken bij hetzelfde radioprogramma. Shay moet echter niets hebben van deze man. Hij is arrogant en laat maar wat graag horen dat hij een master heeft. Het feit dat hij er goed uit ziet is het enige positieve puntje.

Wanneer er banen op het spel staan worden de twee bij Kent , hun baas, geroepen. Hij bemerkt de chemie tussen hen op en vraagt aan ze of ze een programma samen willen gaan beginnen. Echter moeten ze hier wel mee starten met een leugentje. Het programma zou gaan over date leed en wat er allemaal niet mis kan gaan tijdens een relatie. En Shay en Dominic moeten doen alsof ze een setje zijn geweest. Het kost Shay heel veel doorzettingsvermogen om te zorgen dat Dominic hiermee akkoord gaat. Shay wil niet dat ze tien jaar van radio maken weg ziet vagen omdat hij niet met haar een programma wil presenteren.

Tijdens het brainstormen en het samenwerken merken beide dat er toch wel meer speelt tussen ze en dat maakt dat het moeilijker wordt om helemaal open en eerlijk naar elkaar te zijn. De chemie is voelbaar. Zowel voor de mensen die om hun heen werken maar ook voor ons als lezers. Een blik van een van beide is al genoeg om de ander blosjes te bezorgen. Maar Dominic is bang een relatie aan te gaan en Shay hecht zich te snel aan mannen waar ze gevoel voor heeft.

De twee draaien rondjes om elkaar heen, hebben het gezellig samen. Maar houden de boot ook weer af ondanks het gevoel dat ze daaraan overhouden.
Wat heb ik genoten van dit kat en muis spel. De schrijfstijl van Solomon maakt dat je door het verhaal heen racet. Het verhaal bevat niet alleen het enemies-to-lovers aspect maar ook vriendschap, rouw, en zelfvertrouwen. De humor die de schrijfster er af en toe doorheen gooit maakt dat het allemaal luchtig blijft.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *