Uitgeverij Aspekt

Hij ging ijsjes halen – Ingrid Rensen

Ik wil Uitgeverij Aspekt bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Hij ging ijsjes halen
Auteur: Ingrid Rensen
Uitgever: Aspekt
Aantal pagina´s: 246
ISBN: 9789464628135

Korte samenvatting:

Wanneer Marlies samen met haar zoontje Jochem boodschappen gaat doen in een supermarkt en hij plotseling verdwijnt, verandert haar leven in een nachtmerrie.

Niet alleen moet zij haar zoontje missen, maar ook zijn er mensen in het dorp waar zij woont die haar verdenken…

Wat vond ik ervan?:

Marlies gaat samen met haar zoontje Jochem boodschappen doen in de supermarkt bij hun in het dorp. Wanneer hij naar de vriezer loopt voor ijsjes, verdwijnt hij spoorloos. De grootste nachtmerrie van Marlies wordt werkelijkheid.

In dit boek krijg je vanuit twee kanten informatie. Er is een schijn gedrukte tekst die voortkomt uit de dader. Deze geeft niet heel veel informatie maar er hangt wel een bepaald sfeertje aan vast. Dan krijg je het verhaal vanuit Marlies en John, de ouders van Marnix en Jochem. Marlies voelt zich enorm schuldig dat ze Jochem is kwijtgeraakt in de winkel en ze blijft dan ook op zoek naar haar kleine jongen. Echter zijn er mensen die Marlies aanzien als de dader van deze ontvoering door haar verleden waarin zij te kampen heeft gehad met een depressie. John blijft echter geloven in zijn vrouw al heeft hij in de gaten dat het niet helemaal lekker gaat. Maar zou je ook niet? Het is niet niks om je kind tijdens een onbewaakt moment kwijt te raken. Marlies ziet in iedereen een schuldige en samen met haar gaan we de mensen langs die zij ondervraagt.

Er wordt met man en macht gezocht naar kleine Jochem. Het hele dorp zoekt mee.
Het is ook niet niks voor Marnix die nu zijn broertje moet missen. Her en der krijgen we ook informatie over hoe hij dit allemaal meemaakt en beleefd.
Dit is een spannend verhaal. Ik had niet door wie de dader van deze ontvoering was. Dus petje af voor Ingrid.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *