Hamley Books,  Uitgeverij Hamley Books

Monsters en mislukte superhelden – Bart de Wolf

Toen ik de cover zag van dit kinderboek wist ik deze wil ik lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het e-book dat ik kreeg.

Gegevens van dit boek:

Titel: Monsters en mislukte superhelden
Auteur: Bart de Wolf
Uitgever: Hamley Books
ISBN: 9789464661033

Korte samenvatting:

Op het strand van Westerkerke spoelen lichamen aan. Het gerucht gaat dat de slachtoffers schipbreuk leden, veroorzaakt door de Brimskölle, een mythisch zeemonster uit oude zeemansverhalen. Of is er toch iets anders aan de hand? Floris droomt er al zijn hele leven van om superheld te worden. Nu hij dertien geworden is, wordt hij ongeduldig: het is nu of nooit. Zelfs Haroen, zijn beste vriend, kan het hem niet uit zijn hoofd praten. Wanneer een bende pestkoppen de twee jongens belaagt, ziet Floris zijn kans om aan Haroen te bewijzen wat hij waard is. Maar dat plan gaat gruwelijk mis.

Wat vond ik ervan?:

In dit verhaal lezen we over Floris en Haroen, twee vrienden zolang als ze zich kunnen herinneren. Echter is Floris een beetje de pispaal van een groepje jongens. Floris zou willen dat hij een superheld was, zodat hij eindelijk eens van zich af kun bijten en kon laten zien wat hij waard is.
Tijdens een avontuur waar ik niet te veel over wil uitweiden zonder te spoileren gebeuren er vreemde dingen. Er spoelen nadien lichamen aan op het strand van Westerkerke. Er gaat een gerucht dat deze mensen slachtoffer zijn van een schipbreuk veroorzaakt door een mythisch zeemonster.

Het verhaal kabbelt wat voort, de spanning komt gaandeweg het verhaal pas. We krijgen eerst een beeld van het leven van Floris en Haroen. Maar ook van Dave, de leider van de pestkoppen. Het pesten in dit verhaal is een thema dat zeker onder kinderen enorm speelt. Helaas een terugkomend iets. Het idee dat de gepeste een superheld moet zijn om op die manier zijn mannetje te durven staan vind ik een goed gegeven. De gepeste kinderen verdienen het gewoon om meer zelfvertrouwen te hebben.

De moeder van Dave is op zoek naar een medicijn om haar ernstig zieke dochter te laten herstellen. Haar ziekelijk tocht laat niets aan de wensen over.

Wat mij opvalt aan het verhaal is dat ik het wat luguber vind voor kinderen. Wat er op het meer gebeurd en nadien in de kelder bij Dave thuis, is niet iets wat ik mijn dochter zou laten lezen. Het wordt wel heel gedetailleerd aan de lezer gegeven. Ik zou dit boek toch zeker aanraden voor 12+.

Het einde is een mooi fantasiebeeld dat voor mij zeker even de horror uit mijn hoofd liet vervagen. Want ik moest toch wel even bekomen van het feit wat ik allemaal gelezen heb in dit ´kinderboek´.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *