Dutch Venture Publishing

Een vleugje kaneel – Olivia Hill

Ik mocht voor Dutch Venture Publishing meelezen in de blogtour rondom deze cozy mystery. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Een vleugje kaneel
Auteur: Olivia Hill
Uitgever: Ducth Venture Publishing
Aantal pagina´s: 266
ISBN: 9789493265363

Korte samenvatting:

Aspen is al een poosje werkeloos en woont in bij haar moeder. Dan krijgt ze een baan aangeboden in Canada. De Yukon school voor speciaal onderwijs heeft een directeur nodig en zij is volgens het personeel geknipt voor de functie. Vol goede hoop vertrekt ze vanuit het zonnige Los Angeles naar Dawson City, waar de temperatuur ver onder nul ligt.

Dat ze terecht komt op een school met een duister verleden wordt haar daar pas duidelijk. Erg bruisend is de school ook niet meer. Er zitten maar vijftien kinderen op en in totaal werken er drie mensen: Bob de leraar, stokoude Marlow de leerlingbegeleider en Parker, de kok die tevens conciërge is.

Aspen kan al snel goed overweg met de sexy kok en moet zelfs bij hem intrekken omdat haar appartement tot aan het plafond vol blijkt te staan met rommel. Ondertussen begint ze zich steeds meer af te vragen wat er gebeurd is waardoor de school er nu zo slecht aan toe is. En wat zit er precies verborgen in de rechtervleugel, die compleet dichtgetimmerd is? Samen met Parker probeert ze het mysterie te ontrafelen voor de school echt helemaal dicht moet…

Wat vond ik ervan?:

Aspen vindt een baan waar ze meteen nieuwsgierig naar is. Ze laat haar vertrouwde plek achter en vertrekt naar Canada waar zij de directeur gaat worden van een school voor kinderen die speciaal onderwijs nodig hebben. Wanneer Aspen aankomt in Dawson City merkt ze al dat het heel anders is dan thuis. Waar ze de warmte achterliet gaat ze de kou tegemoet.

Aspen is eerder dan het personeel van de school haar verwacht al op plaats van bestemming. Ze komt er al snel achter dat er ook wel een duister verleden schuilt achter deze school. Er zitten maar vijftien kinderen op school en er werken maar drie mensen. Een van die werkende mensen valt meteen in het oog van Aspen. De knappe Parker is niet alleen de kok maar ook de conciërge van dit gebouw.
Wanneer dan ook haar appartement nog niet bewoonbaar is trekt ze maar al te graag bij deze in. De chemie is er maar of het wat wordt? Dan laat ik even in het midden 😉

En dan is er nog een gedeelte van de school dat dichtgetimmerd is nadat er jaren geleden een jongetje vermist is geraakt. Samen met Parker, de knappe kok, gaat ze alles op alles zetten om het dichtgetimmerde gedeelte weer toegankelijk te maken voor de kinderen. Maar ook wil ze op deze manier meer ruimte hebben voor eventueel nieuwe aanmeldingen om de school weer bruisend te maken.

Ik heb al eerder werk van Hill gelezen. Dit boek voelt weer zo fijn aan. Het is makkelijk te lezen en je kabbelt lekker met het verhaal mee. De ietwat bange Aspen maakt het op sommige momenten zelfs nog wel lachwekkend in deze cozy mystery. Een heerlijk weg lees boek met de vooral heel veel liefde voor de mens.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *