Uitgeverij Billy Bones

Krabbelheks – Kattebel in de klas – Inky Willis

Toen Britt en ik dit kinderboek voorbij zagen komen waren wij enorm enthousiast. Wij willen Uitgeverij Billy Bones bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Krabbelheks – Kattebel in de klas
Auteur: Inky Willis
Uitgever: Billy Bones
Aantal pagina’s: 224
ISBN: 9789463850711

Korte samenvatting:

Als Molly’s beste vriendin aankondigt dat ze naar een nieuwe school verhuist, wordt een vervelende woensdag de vreselijkste woensdag ooit. Dat is totdat een onverwachte magie Molly’s dag opvrolijkt. Kattebel, een kleine papieren heks die zich schuilhoudt in een pennenbakje, komt tot leven – en komt in actie! Sommige dingen die Kattebel doet, helpen absoluut NIET en brengen Molly in de problemen bij haar lerares. Maar het is verrassend wat een kleine heks, gewapend met niets meer dan een potlood, kan bereiken voordat de schoolbel het einde van de dag aankondigt… Met een levendige, unieke stem en geweldige illustraties, roept Inky Willis magie op voor iedere lezer!

Wat vonden wij ervan?:

De cover van dit boek sprak ons enorm aan. Wij houden wel van die vrolijke kleuren op een voorkant.

Dit boek blijkt een eerste deel van een serie te zijn. Wij maken kennis met Milou. Zij krijgt het moeilijk omdat haar beste vriendin Cato naar een andere school gaat. Ze vindt het de ergste dag van haar leven… totdat ze een klein papieren hekjes vindt in haar pennenbakje. Dit heksje heet Kattebel. En zij houdt van kattenkwaad. Ze zorgt ervoor dat Milou in de proberen raakt maar bovenal worden de twee dikke vriendinnen.

Het is een thema wat wel vaker voor komt in kinderboeken. Twee vriendinnen die uit elkaar gaan vanwege verhuizing. Dit is het eerste boek dat Britt hier zelfstandig over leest. Zij heeft dit in haar dagelijkse leven nog niet hoeven meemaken. Zij vergeleek het wel met het feit dat haar beste vriendinnetje een klas onder haar zit omdat zij een klas dubbel heeft gedaan. Mooi om deze link dan samen te mogen leggen.

Een heerlijk vrolijk leesboek. Met een tikkie magie dat ervoor zorgt dat er een bepaalde spanning in het boek komt waardoor je wilt blijven lezen. Dit geld niet alleen voor mij maar ook voor Britt. Zij kan dit boek makkelijk zelf lezen en heeft veel plezier beleefd aan heksje Kattebel. Zij haalt leuke streken uit, waardoor het een vrolijk boek wordt.
Voordat we het boek beginnen worden de hoofdpersonages aan ons voorgesteld. Dit is voor de visualisatie wel echt fijn. We krijgen meteen een goed beeld van Milou, Cato en meester Bert.
Ik heb ervaren dat Britt het prettig vind wanneer een verhaal verschillende lettertypes bevat. Dat komt ook in dit boek voor, er wordt als het ware gespeeld met de woorden en zinnen.

Wij hebben beide genoten van dit eerste deel in een nieuwe serie. Wij kijken dan ook zeker uit naar de volgende delen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *