Uitgeverij Boekerij

Kate Marshall 2 – Schaduwland – Robert Bryndza

Na het eerste deel over Kate Marshall te hebben gelezen was ik enorm nieuwsgierig geworden naar het volgende deel. Ik wil Uitgeverij Boekerij bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Schaduwland
Auteur: Robert Bryndza
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 318
ISBN: 9789022590119

Korte samenvatting:

Je kunt hem niet zien. Maar hij jou wel…

Criminologe Kate Marshall is met haar zoon aan het duiken als ze een huiveringwekkende ontdekking doen. Ze vinden het lichaam van een tiener, verstrikt onder water. De politie bestempelt het al snel als een tragisch ongeluk, maar Kate is daar niet zo zeker van. Er klopt heel veel niet: wat deed het slachtoffer daar midden in de nacht? En als hij zo’n sterke zwemmer was, hoe verdronk hij dan?

De verdronken tiener is het meest recente slachtoffer in een reeks mysterieuze sterfgevallen en verdwijningen rond Shadow Sands, een stuwmeer dat ontstond toen een vallei en het gelijknamige dorpje onder water werden gezet. Er doen veel vreemde verhalen de ronde, en al -jarenlang verdwijnen er regelmatig mensen. Dan verdwijnt ook een -jonge onderzoekster, Magdalena Rossi. Kate vraagt haar partner Tristan Harper om mee te helpen zoeken naar de vrouw – voordat het te laat is.

Wat vond ik ervan?:

Na het eerste deel van over Kate Marshall te hebben gelezen was ik enorm nieuwsgierig geworden naar hoe het zich allemaal verder zou gaan ontwikkelen. Fijn om met dit tweede deel weer in het leven van Kate en Tristan te stappen.

Wanneer Kate met haar zoon Jake aan het duiken is op Shadow Sands vinden zij het lichaam van een tiener. De politie wordt gealarmeerd en beslist al snel dat het hier om een ongeluk gaat. Wanneer de moeder van de dode tiener naar Kate stapt en haar twijfels deelt begint het bij Kate ook te kriebelen, want ook zij heeft het gevoel dat er meer gaande is.

Samen met haar assistent Tristan gaat ze op onderzoek uit. Al snel blijkt dat deze Shadow Sands wel vaak naar boven komt wanneer het gaat om mysterieuze verdwijningen. Er gaan ontzettend veel verhalen de ronde en het is aan het tweetal om de waarheid boven water te halen.

Als ik eerlijk mag zijn, vond ik deel een spannender. In dit deelt kabbelt het allemaal wat voort, waardoor voor mij de spanning soms wat afzwakt. Naar het einde toe wanneer alle stukjes in elkaar gelegd kunnen worden stijgt de spanning naar een toppunt.

In dit deel krijgen we ook weer een kijkje in het persoonlijke leven van de Kate en Tristan. Waar Kate nog altijd struggelt met haar verleden is het Tristan die open en eerlijk moet zijn. Hoe moeilijk hij dat ook vind. De persoonlijke groei van Tristan vind ik een van de pluspunten in dit verhaal.

Ik kijk uit naar het derde deel in de Kate Marshall reeks.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *