Uitgeverij Ellessy

Pumps, pillen & popcorn – Angela Stegeman

Ik zag veelvuldig dit boek op mijn tijdlijn voorbij komen. Ik werd steeds nieuwsgieriger. Ik wil Uitgeverij Ellessy dan ook bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Pumps, pillen & popcorn
Auteur: Angela Stegeman
Uitgever: Ellessy
Aantal pagina’s paperback: 230
ISBN: 9789086604098

Auteur:

Angela Stegeman (1979) schreef voor meerdere websites, werkte als bureauredacteur voor de plaatselijke radio- en televisiezenders en is momenteel blogger en recensent bij het onlinemagazine Trotse Moeders. Ze woont met haar man en twee kinderen in Arnhem.
Pumps, pillen & popcorn is haar romandebuut.

Korte Samenvatting:

Bijna dertiger Emma is over het algemeen best tevreden met haar leven. Ze heeft het naar haar zin op haar werk, heeft een knappe – tijdelijke – werkgever, leuke collega’s en is erg toegewijd aan haar patiënten. Aan het einde van een lange werkdag vind ze het heerlijk om naar een goede feelgood-film te kijken, maar meestal pas nadat ze haar work-out heeft gedaan. Dat laatste doet ze samen met haar personal trainer Bart, die volgens haar tweelingzus Isabel een oogje op Emma heeft.
Ondanks de afspraak met zichzelf, dat ze voorlopig even genoeg heeft van mannen, kan ze er eentje niet uit haar hoofd zetten: Pim, de broer van haar nieuwe beste vriendin Nina. Probleem is alleen dat hij dus op mannen valt. Denkt Emma. Zijn ex heet namelijk Ryan. Dat is toch een mannennaam? Nina wil er weinig over kwijt en de temperatuur in de kamer daalt met veertig graden wanneer Emma zijn naam alleen maar laat vallen. Waarom heeft Nina haar niet verteld dat ze een broer heeft? Waarom wordt ze steeds kwaad als het over Pim gaat? En hoe zit dat met de ex-partner van Pim die Ryan heet? Allemaal vragen in het hoofd van Emma, maar Nina kan niets anders dan haar mond houden.
Veel tijd om er over na te denken heeft Emma echter niet, want ze is hard op weg om haar allergrootste droom waar te maken: professioneel zangeres worden. Ze heeft zich namelijk ingeschreven voor The Voice of Holland.

Wat vond ik ervan?:

Wat een heerlijke roman is dit! Heb van begin tot einde genoten.

De schrijfstijl is lekker vlot met gevoel voor humor. Waardoor ik geregeld met een glimlach achter mijn bladzijdes gedoken zat.

De personages worden goed beschreven. Emma en Nina zijn beste vriendinnen. Die beide hun eigen problemen hebben. Het ene probleem bespreken ze wel met elkaar, terwijl ze het andere verborgen houden voor elkaar.

Emma heeft over aandachts niets te klagen. De een na de andere man staat voor haar in de rij. Zelf heeft ze er niet zoveel oog naar. Totdat ze Pim ontmoet.

Wanneer Emma toch wel interesse blijkt te hebben voor Pim, de broer van Nina, komt er een kleine kink in de kabel. Is Pim homo? Probeert Nina Emma te beschermen? Wat is er aan de hand?

In dit boek komen relaties sterk naar boven. Van lesbische tot gewone hetero relaties. Ik vind het mooi om buiten de ‘normale’ relatie te lezen. Want in mijn optiek is het houden van hetzelfde geslacht toch ook normaal! Ik heb nog niet veel boeken gelezen waar gevoelens voor hetzelfde geslacht naar voren komen. Het heeft me zeker verrast. Ik ben dan ook benieuwd wat Angela ons in de toekomst nog gaat bieden!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *