Uitgeverij Gottmer

Onverwacht – Jenni Hendriks & Ted Caplan

Ik zag dit boek voorbij komen op de social media kanalen. En ik vond het zo’n aparte cover dat hij me meteen aansprak. Ik heb Uitgeverij Gottmer een mail gestuurd en wil ze dan ook bedanken voor het verzenden van het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Onverwacht
Auteur: Jenni Hendriks & Ted Caplan
Uitgever: Gottmer
Aantal pagina’s paperback: 271
ISBN: 9789025770914

Korte Samenvatting:

Een hilarische roadtrip met vlijmscherpe keuzes.

Positief
Veronica Clarke heeft een perfect leven: ze is mooi, populair én slim. Als het eindexamenjaar voorbij is, gaat ze naar de universiteit van haar dromen. Maar die plannen komen op losse schroeven te staan wanneer haar vriendje gaatjes in het condoom prikt. Veronica leest op de school-wc’s de uitslag van
een zwangerschapstest af: twee streepjes. Positief!

Roadtrip
Na lang nadenken kiest Veronica voor een abortus. Maar de dichtstbijzijnde kliniek is 1600 km verderop en haar conservatieve ouders en vriendinnen mogen van niets weten. Noodgedwongen vraagt Veronica hulp aan haar voormalige beste vriendin Bailey, de schrik van de school (en ver daarbuiten). Wat er mis kan gaan op deze roadtrip vol empowerment? Ehm, alles…


Cover:

De cover van dit boek maakte me nieuwsgierig naar het verhaal. Je ziet een weg waar een auto op rijd. Maar de weg zijn de eierstokken van een vrouw. Het blauw van de cover spreekt.

Wat vond ik ervan?:

Dit verhaal heeft me vanaf het eerste hoofdstuk te pakken. Je wordt in het leven van Veronica Clarke getrokken, de hoofdpersoon van deze young adult.

Is haar perfecte leventje wel zo perfect? Of houd Veronica de schone schijn op? Doet ze zich anders voor dan ze daadwerkelijk is.

“Jij zegt “Romeo”, ik zeg “straatverbod”. ~ pagina 56
Het verschil tussen Bailey en Veronica is enorm. Hierboven een passage waar Bailey, Veronica duidelijk wil maken hoe zij het ziet. En niet de romantische manier zoals Veronica het ziet.

Dit boek bevat verschillende thema’s die ervoor zorgen dat het boek past bij de leeftijd wat eraan gelinkt is.
Zwangerschap, vriendschap, jaloezie, drugs, vriendje, sex, eindexamen en abortus. Allemaal thema’s waarmee je in aanraking kunt komen als je de leeftijd van 14/15 hebt. Er worden verschillende kanten belicht van de thema’s waardoor je de tweestrijd voelt die de hoofdpersoon doormaakt.

De hoofdstukken in dit verhaal zijn aangegeven met een kilometer aanduiding van de roadtrip die gemaakt word. Leuk detail wel, want zo weet je hoe dicht ze bij hun doel zitten.

Dit boek met veel plezier gelezen. Zeker een aanrader!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *