Uitgeverij Hamley Books

De vergeten tuin – Sandra J. Paul

Ik las de eerdere delen over Kraaidorp en was dan ook heel nieuwsgierig naar ‘de vergeten tuin’. Ik ben dankbaar dat ik mee mocht lezen in de blogtour rondom dit boek voor Uitgeverij Hamley Books. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De vergeten tuin
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s: 280
ISBN: 9789463967716

Auteur:

Sandra J. Paul is jeugd- en thrillerauteur. Zo schreef zij o.a. de spannende, succesvolle jeugdthrillers ‘De duistere school’ en ‘het verlaten huis’. ‘De vergeten tuin’ is het derde boek in deze reeks, dat ook als apart verhaal kan gelezen worden.

Korte samenvatting:

Het jaar 1621. De moeder van de twaalfjarige Colette Zwart wordt op de brandstapel gezet. Colette zweert dat ze wraak zal nemen op de kasteelheer die haar dit heeft aangedaan, maar die kans krijgt ze niet. Ze wordt samen met haar broer Bertus meegenomen door de mysterieuze Maximiliaan. Hij brengt hen naar zijn burcht, ver weg van hun dorp. Daar ontdekken ze wat hun moeder al die jaren voor hen heeft verborgen gehouden, en wie ze in werkelijkheid is. Om haar moeder terug te krijgen, moet Colette gebruik maken van duistere magie. Maar dan vindt ze een lang vergeten tuin, met daarin een mysterieuze bron, die toegang geeft tot het eeuwige leven…

Wat vond ik ervan?:

We lezen in dit derde deel in de Kraaidorp serie over Colette Zwart en haar familie. In 1621 wordt Davina Zwart, de moeder van Colette op de brandstapel gezet. Dit is voor Colette een enorme gebeurtenis zeker gezien het feit ze dan pas twaalf jaar oud is.
Samen met haar broertje Bertus wordt ze opgehaald door de mysterieuze Maximiliaan. Met hem gaan ze naar een burcht ver weg van het drop waar ze hun moeder hebben achtergelaten.

Vanaf dat ze op de burcht zijn krijgt Colette haar geheugen terug en snapt ze waarom ze geleefd hebben zoals ze geleefd hebben samen met moeder. Ze is het er alleen in het begin niet mee eens, maar door de mensen die op de burcht wonen krijgt ze steeds meer inzicht en kan ze haar nagativiteit hierover loslaten.
Wat ik mooi vind is om te lezen hoe Colette een groei doormaakt vanaf dat Maximiliaan haar meegenomen heeft. Ze wordt in korte tijd volwassen en krijgt inzichten waarmee ze de toekomst tegenmoet kan.

In dit verhaal leer je over vriendschap, vertrouwen en ook wel wat over magie. Zoals in de voorgaande delen weet Sandra zich te levellen op een bepaald niveau dat het zeker voor de jeugdige lezers een heerlijk spannend boek is.

Een mooie derde deel in deze reeks. Ik heb weer met veel plezier gelezen en ben dan ook benieuwd of er een volgend deel gaat komen en waar deze dan over zal gaan. Ik zal het dan sowieso lezen, want deze reeks is gewoon een mustread.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *