Billy Bones

Koos zoekt een huis

Ik kreeg een persbericht van Uitgeverij Billy Bones over ‘Koos zoekt een huis’ en meteen vond ik de cover uitnodigend. Britt is een enorme dierenvriend en toen zij de cover zag was ze ook enthousiast. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Koos zoekt een huis
Auteur: Liselot Jansen & Yondi Schmidt
Uitgever: BillyBones
Aantal pagina’s: 32
ISBN: 9789030507697

Auteurs:

Liselot en Yondi hebben samen dit boek geschreven en hebben Zoobiyoo bedacht. Het begon allemaal toen ze op reis waren in Australië, waar ze zagen dat de natuur op veel plekken vernield en vuil was. Daar wilde ze iets aan doen en zo ontstond Zoobiyoo. Samen willen ze kids én hun ouders meer leren over de natuur en het milieu.

Korte samenvatting:

Op een ochtend krijgen Koos en zijn vrienden de schrik van hun leven: grote gele monsters hakken alle bomen om! Gelukkig weet Koos te ontsnappen, maar zijn geliefde huisje met al zijn spulletjes is weg. Wat nu? Koos gaat vol moed op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Help jij hem een nieuw huis te vinden?

Wat vonden wij ervan?:

Zoals bij het begin al aangegeven waren we beide al enthousiast bij het zien van de cover. Maar de illustraties in het boek, die zorgen voor nog meer lust voor het oog. Wat een mooi plaatjes zit er bij de tekst. En het sluit heel goed aan. Echt een compliment!

Wat een mooi verhaal. Het lettertype dat gebruikt is vind ik ook erg plezierig om te lezen. We maken kennis met het Australische dierenbos waar Koos de Koala en zijn vriendjes wonen. Het verhaal bevat op iedere pagina een mooie prent met een bijbehorende tekst, die met een enkel moeilijk woord, goed te lezen is door mijn 7 jarige boekenwurm.

In dit verhaal nemen grote monsters het huis van Koos af. Met monsters bedoelt hij tractors en graafmachines. Nadat hij ziet dat al zijn vrienden thuisloos zijn gaat hij op zoek naar een nieuw huis. Zo begint het avontuur van Koos. Hij komt voor verschillende opties te staan en hij geeft niet snel op.

Een leuk prentenboek die zeker als boodschap heeft niet opgeven en voor elkaar zorgen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *