Uitgeverij Hamley Books

De verdwenen burcht – Sandra J. Paul

Ik mocht meelezen in de blogtour rondom ‘De verdwenen burcht’. Ik wil Uitgeverij Hamley Books bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: de verdwenen burcht
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s: 219
ISBN: 9789464208399

Korte samenvatting:

Kraaidorp is een rustig en vredig dorp dat in het midden van velden ligt. Binnenkort vieren de inwoners de vierhonderdste verjaardag van het dorp. Iedereen is druk bezig met het organiseren van de festiviteiten. Tot een heksenjager verschijnt, die beweert alles af te weten van een heks die ooit in Kraaidorp leefde. Haar naam was Colette Zwart, en ooit was ze onsterfelijk. Volgens een legende ligt de bron van Colettes zwarte magie verborgen binnen de muren van een burcht die vierhonderd jaar geleden spoorloos verdween. Degene die de bron vindt, wordt de machtigste mens ter wereld. Het verhaal van de heksenjager zet het hele dorp op zijn kop. Angst treedt op. Daarom besluit de dertienjarige Quinten om in het grootste geheim op te zoek te gaan naar de mysterieuze burcht, zonder te beseffen wat hij daarmee aanricht.

Wat vond ik ervan?:

We vertoeven weer in Kraaidorp, het is een rustig en vredig dorp. Binnenkort vieren de inwoners een grootste verjaardag, want het dorp bestaat vierhonderd jaar. Iedereen is er druk mee in de weer. Op een dag staat er een heksenjager bij Quinten en zijn vader aan de deur. Hij beweert dat er vroeger een heks heeft geleefd genaamd Colette, zij is onsterfelijk. De heksenjager zet Quinten aan het denken, de vader van Quinten moet er niets van weten. De dappere dertienjarige gaat het onderzoek aan en wil weten wat er nu precies van waarheid is over deze machtige heks.

Ik heb de eerdere delen ook mogen lezen en het was weer fijn om in Kraaidorp te mogen vertoeven. Quinten en zijn vrienden zorgen voor genoeg avontuur. Dit maakt dat je in het verhaal kruipt en door wilt lezen tot de laatste bladzijde. Je wilt weten of hij zijn avonturen zonder slag of stoot uit kan voeren. De spanning in dit boek is net genoeg voor een jeugdthriller. De magie die gebruikt wordt maak het luchtiger, wat ik zeker voor de doelgroep van dit boek aanraad.

Collete Zwart, de magische heks, komt in verschillend gedaantes voor in de boeken in deze reeks. Maar iedere keer opnieuw weet ze me wel weer te verbazen met de kracht die ze heeft. Wat heeft Sandra een fantasie om deze reeks zo neer te zetten. Iedere keer weet ze me weer te verrassen met nieuwe plottwisten. Ook nu weer.. dit einde… !! Sandra wat doe je me aan šŸ˜‰

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *