Uitgeverij Kennes

Chat & Co #zoistleven! – Geneviève Guilbault

Ik mocht voor Uitgeverij Kennes dit eerste deel van een serie lezen. Ik wil ze bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Chat & Co #zoistleven!
Auteur: Geneviève Guilbault
Uitgever: Kennes
Aantal pagina’s paperback: 361
ISBN: 9789464006070

Auteur:

Ze zeggen dat de nacht raad brengt, maar voor Geneviève is eendachtige vooral enorm van inspiratie. Deze auteur uit Quebec, die houdt van boeken, ijshockey en goede thee stelt je graag haar nieuwe reeks Chat & Co voor.

Korte samenvatting:

Ik heet Morgane en ik ga geen uitdaging uit de weg. Integendeel! Ik ben passioneel en vurig, zoals ik is er maar ??n! Niets houdt me tegen om mijn droom waar te maken: een revolutionaire schoolkrant op poten zetten in mijn nieuwe school. Maar het leven is vol verrassingen… en verliefdheden… en geheimpjes… Dat ga ik ontdekken in het gezelschap van Annabelle, Eddy en Thomas, mijn nieuwe vrienden.

Wat vond ik ervan?:

Allereerst wat een vrolijke cover heeft dit boek. Met de zoete roze kleur en de woorden en tekeningetjes is het meteen een eyecatcher. We lezen dit verhaal vanuit Morgane. Een meid die opvalt in haar hele doen en laten. Dit komt vooral terug in haar chatverhalen. Ze is een bezige bij die graag een hit wil maken van de nieuwe schoolkrant. Samen met haar kamergenoot Annabelle en diens vrienden Eddy en Thomas geven ze zich voor deze krant. Ze hebben elk een rubriek en hier wordt door mede klasgenoten leuk op gereageerd.

Maar dit verhaal is niet alleen maar fun. Er komen ook serieuze zaken naar voren. Verliefdheid staat toch wel op de eerste plaats. Maar er dwalen ook wat geheimpjes rond in het vriendengroepje. Gaan deze geheimen zorgen voor een scheur in de vriendschap van het viertal?

Een leuk vlot geschreven verhaal. Luchtig en met de nodige humor. Genoten van de chat gesprekken. Had zelfs even een flashback naar mijn eigen jeugd. Ik ben door het lezen van dit eerste deel wel enorm nieuwsgierig geworden naar het volgende deel ;).

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *