Ambo|Anthos,  Uitgeverij Ambo|Anthos

Minnaar – Ilse Ruijters

Ik mocht voor Uitgeverij Ambo|Anthos de nieuwe thriller van Ilse Ruijters lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Minnaar
Auteur: Ilse Ruijters
Uitgever: Ambo|Anthos
Aantal bladzijdes paperback: 355
ISBN: 9789026352218

Auteur:

Ilse Ruijters (1979) is een bekroond schrijver. Aan haar debuut, de onderkant van sneeuw, werd de Hebban Thriller Debuutprijs toegekend. Hierna volgden nog twee thrillers en een non-fictieboek. Voor haar vorige thriller, Meisje van me, ontving ze de Thrillzone Award. Ilse Ruijters schrijft daarnaast voor verschillende media. Ze woont met man en dochter in Almere.

Korte samenvatting:

In de thriller Minnaar van Ilse Ruijters verandert een gepassioneerde liefdesaffaire in een levensgevaarlijke nachtmerrie. Dat wat ze met Søren had – een affaire zou ze het nooit noemen, daar was het lang niet serieus genoeg voor – was op haar veertigste verjaardag begonnen. Haar leven was al helemaal compleet. Kinderen het huis uit, goed huwelijk, carrière op orde. En toen stond hij daar, de drieëntwintigjarige kitesurfer, nota bene op haar verjaardag. Het is alleen voor de seks, zeggen ze tegen elkaar, alleen voor de seks. Ze voelt zich steeds schuldiger over het bedrog, maar als ze de relatie wil verbreken, blijkt dat haar spannende minnaar zich niet zo makkelijk aan de kant laat zetten. Minnaar is Ilse Ruijters op haar best: een thriller over liefde, bedrog, seks en moord.

Wat vond ik ervan?:

Dit is mijn eerste kennismaking met Ilse Ruijters. Ik was zo enthousiast na het lezen van de flaptekst en het zien van de cover dat ik wist dit boek wil ik lezen.

We lezen dit verhaal vanuit Nina. Zij is samen met haar jeugdliefde, ze hebben twee kinderen, maar Nina zoekt de passie op bij haar minnaar Soren. Soren is een oud vriendje van Nina’s zoon Ruben.

Nina heeft op een gegeven moment in de gaten dat Soren er meer in ziet als alleen de seks. Ze maakt het uit met hem middels een appje. Dit valt bij hem niet in goede aarde. Hij geeft aan dat hij haar en haar gezin kapot maakt.
Dit blijkt meteen van kracht te zijn. Soren weet Nina’s man Nick in een zwart daglicht te stellen. Hierdoor komt het gezin in de negativiteit. Soren weet dit allemaal heel goed te manipuleren. Hij voert niet alleen acties uit maar blijft ook Nina stalken. Of hier ooit een einde aan komt?

De spanning die ik vanaf het begin voelde in deze thriller zorgde ervoor dat ik in het verhaal kroop en door wilde lezen. De korte hoofdstukken die Ilse gebruikt zorgen er voor mij voor dat mijn honger niet gestild wordt en ik door wil lezen. Het verhaal kroop onder mijn huid. Niet alleen de spanning gaf een extra dimensie in dit verhaal. Maar ook de omliggende factoren zoals liefde, moord en bedrog. Deze zorgen voor een compleet plaatje. En zoveel extraatjes dat het alleen maar spannender wordt.

Mijn eerste kennismaking met Ilse Ruijters is me enorm bevallen en zal haar zeker in de toekomst in de gaten blijven houden.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *