Uitgeverij Lannoo

Blind getrouwd – Laura van Dyck

Ik mocht voor Uitgeverij Lannoo mee doen aan een blogtour rondom het boek Blind Getrouwd van Laura van Dyck. Ik wil ze dan ook bedanken voor het opsturen van dit boek.

Gegevens van dit boek:

Titel: Blind Getrouwd
Auteur: Laura van Dyck
Uitgever: Lannoo
Aantal pagina’s paperback: 307
ISBN: 9789401463294

Auteur:

Laura Van Dyck werkt als freelance copywriter, waarbij het uitwerken van gepersonaliseerde (huwelijks)ceremonies haar specialiteit is. Daarnaast heeft ze een zwak voor romantische verhalen.

Korte Samenvatting:

Binnenkort wordt Mei dertig, en er is niets aan haar leven waar ze echt tevreden mee is. Tijd dus voor verandering! Maar wanneer ze het pak orakelkaarten terugvindt dat ooit haar ouders samenbracht, heeft ze geen idee wat haar te wachten staat.

Nieuwsgierig trekt ze de kaart van Aphrodite, de godin van de liefde. Het begin van een reeks toevalligheden – of niet? – die haar meeslepen. Voor ze het weet, is Mei op weg naar het altaar, want ze gaat trouwen… met een man die ze niet kent.

Cover:

Deze cover vond ik vanaf het eerste moment dat ik hem voorbij zag komen helemaal passen bij een roman. Ik vind de prent voorop leuk waarop je ziet dat een bruid haar bruidegom tegenhoud/vasthoud. Dit brengt bij mij meteen de gedachte naar boven waarom wil de bruidegom er van door?

Het verhaal:

Mei is gitaar lerares op een school waar veel mitsen worden gegeven. Mei heeft al verschillende relaties gehad die niet klopte. Daar haar vriendin Astra wordt ze overgehaald om zich aan te melden bij HeRa. Hierbij trouw je met iemand die je niet kent maar die wel je match is. Ze komen daarachter door verschillende gesprekken met psycholoog. Mei heeft 2 mensen in haar leven die ze altijd kan bellen haar beste vriendin Astra en haar broer Robrecht.

Lucas is al een hele tijd single. Hij is fotograaf. Lucas heeft een zus Evy, die hem voor de keus stelt, of voor hun moeder zorgen of zichzelf opgeven bij HeRa om een goede vrouw te vinden. Lucas kiest voor de laatste optie.

Wat vond ik ervan?:

Wat heb ik enorm genoten van deze roman. Er zitten verschillende aspecten in die ik erg kan waarderen in een boek. Vriendschap, liefde en humor. Heb een paar keer met een glimlach achter mijn boek gezeten.

De personen in dit boek worden goed beschreven. Leuk ook de onderliggende relaties. Astra met Mei en Astra met Robrecht. Mei en Robrecht zijn al heel lang bevriend met Astra. Al hebben ze beide een andere vriendschap met haar. Ook deze wordt in mijn ogen mooi beschreven door dit verhaal heen.

Ook maak je in dit verhaal kennis met HeRa medewerkers Lisa en Anna. Al is dit op een oppervlakkige manier. De familie van Lucas komt ook aan de orde. Lucas heeft een goede band met zijn zus Evy. Beide hebben ze een iets moeilijkere band met hun moeder. Ik moet ook bekennen dat ik dit personage niet zo prettig vond. Maar de afkeer van een personage in een boek vind ik een leuk aspect. Want tjonge jonge wat er soms bij die vrouw uit haar mond komt, daar zou mening een stil van worden.

Je krijgt mee hoe Lucas en Mei hun relatie een kans gaan geven nadat ze elkaar op hun trouwdag voor het eerst ontmoet hebben. Je merkt wel als lezer al meteen dat er een chemie is tussen de twee wat soms voor leuke, onhandige momenten zorgt. Samen werken ze aan een leven samen, maar moeten ze ook hun verleden een plek gaan geven om open te kunnen gaan staan voor een leven met elkaar.

In dit boek komt veel chocolade voor. Grappig om te lezen dat Mei op bepaalde momenten naar chocolade snakt. Heel anders dan ik zelf Hihi.

De hoofdstukken zijn van een prettig formaat. Ieder hoofdstuk eindigt op een stuk waardoor je weer door wilt lezen. Want je wilt weten hoe het verder gaat.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *