Ambo|Anthos

Sluit alle deuren – Riley Sager

Ik zag het boek Sluit alle deuren van Riley Sager voorbij komen op mijn bookstagram pagina. Ik heb Ambo Anthos meteen een mail gestuurd. Ik kreeg een mail terug dat ik het e-book van Sluit alle deuren mocht lezen. Ik wil ze hier hartelijk voor bedanken.

Gegevens van dit boek:

Titel: Sluit alle deuren
Auteur: Riley Sager
Uitgever: Ambo Anthos
E-book
ISBN: 9789026347603

Auteur:

Riley Sager is een pseudoniem. Riley woont in Pennsylvania en werkt als schrijver, redacteur en grafisch ontwerper. De laatste meisjes was een overdonderend succes. De filmrechten zijn inmiddels ook verkocht. Mijn laatste leugen is Sagers tweede thriller.

Korte Samenvatting:

Geen bezoek ontvangen. Elke avond moet in het appartement worden doorgebracht. Andere bewoners mogen niet gestoord worden. Dat zijn de enige regels waaraan Jules Larsen zich moet houden bij haar nieuwe baan als housesitter in het exclusieve appartementencomplex Het Bartholomew in Manhattan, New York.

Jules staat op straat, dus ze is maar wat blij met dit buitenkansje om haar oude leven achter zich te laten. Hoewel ze een beetje uit de toon valt tussen de superrijken, trekt ze wel op met een andere housesitter, Ingrid. Niets is wat het lijkt, vertelt Ingrid, die met de dag angstiger wordt. Jules doet haar verhaal af als onzin, maar dan verdwijnt Ingrid spoorloos en komt Jules erachter dat zij niet de eerste huisopas is die wordt vermist.

Cover:

Ik viel als eerste op dit boek door zijn cover. Het zwart met geel staat mooi in contrast en zorgt er meteen voor dat mijn interesse gewekt is. Na het lezen van de flaptekst was ik meteen verkocht.

Het verhaal:

Jules betrapt haar vriend met een scharrel in hun bed. Ze trekt uit bij hem en crasht bij haar vriendin Cloe op de bank. Tot ze een advertentie ziet; hulp gevraagd.

E gaat op sollicitatie gesprek en wat ze daar allemaal hoort lijkt te mooi om waar te zijn. Wekelijks €1000 krijgen om op een appartement te passen. Alleen zijn er wel een aantal strikte regels waar je je aan moet houden.

Jules trekt in het appartement en nadat ze contact legt met haar onderbuurvrouw Ingrid, groeit er toch steeds meer het gevoel dat het niet helemaal pluis is. En dan verdwijnt Ingrid …

Wat vond ik ervan?:

Het verhaal laat zich lekker lezen. Je wordt helemaal in het leven van Jules gezogen. Ook haar verleden komt aan bod. Waardoor je een goed beeld krijgt van waarom Jules is zoals ze is.

De hoofdstukken zijn per dag aangegeven. En tussen 2 dagen in krijg je dan een fragment te lezen over Jules die verward in een ziekenhuis ligt.

Ik vind het thema van dit boek geweldig. Ik wist niet wie de ‘dader’ was. Maar op het eind als dan alle puzzelstukjes bij elkaar komen dan snap je het en is het mooi in elkaar gezet. Dit was voor mij een grote verrassing, ik had niet gedacht dat dit de dader was van de vermiste personen.

Ik vind dat Riley Sager een fijne schrijfstijl heeft waardoor ik wilde blijven doorlezen. De spanning wordt goed opgebouwd naarmate het verhaal.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *