Uitgeverij Lemniscaat

Hotel Flamingo – Verhitte vakantie – Alex Milway

Samen met Britt mocht ik dit avontuur van Hotel Flamingo lezen. Ik wil Uitgeverij Lemniscaat bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Hotel Flamingo – Verhitte vakantie
Auteur: Alex Milway
Uitgever: Lemniscaat
Aantal pagina’s: 191
ISBN: 9789047712015

Korte samenvatting:

Julia kan haar oren niet geloven. De Koningspinguïn heeft haar hotel uitgezocht om met zijn gezin vakantie te houden! De koninklijke suite moet natuurlijk meteen op orde worden gebracht, en het is niet makkelijk om aan alle wensen van het koningspaar te voldoen. Probeer maar eens aan een ijsberg te komen tijdens een hittegolf! En alsof dat nog niet genoeg is, zint Marcus Malafide van De Glitz op wraak: hij zal alles doen om zijn koninklijke klanten terug te winnen… Kunnen Julia en haar dierenvrienden de koninklijke familie tevredenstellen? En de andere gasten dan? Zijn die opeens minder belangrijk? Het tweede fantasievolle, vrolijke boek over Hotel Flamingo is weer een feest. En ook los te lezen.

Wat vonden wij ervan?:

Dit boek kon op geen beter moment komen. Hier in huis heb ik een kleine lettervreter die maar wat graag haar eigen boeken wil lezen. En dan komt er ook nog een leuke binnen met haar favoriete dier, de flamingo. De glimlach die ik kreeg toen ik vertelde dat we dit boek mochten lezen voor Perfecte Buren en Uitgeverij Lemniscaat was onbetaalbaar. 

Het boek heeft een mooie hardcover met een omslag. De illustraties van de omslag zijn dezelfde als de hardcover zelf. Mooie felle kleuren die zeker opvallen. Ze trekken ook meteen onze aandacht. Op de voorkant zijn al verschillende dieren afgebeeld die we zeker terug gaan zien in het verhaal. De details op de voorkant beloven veel, we zijn dan ook heel erg benieuwd wat de illustraties aan de binnenkant ons bieden gaan. 

Voordat het verhaal begint staat er een kleine mug afgebeeld met de opdracht: ‘Kun je mij in dit boek vinden?’. Ik vind het altijd een leuk extraatje als er in een kinderboek aan zo’n detail gedacht wordt. Dit zorgt er voor dat je kind niet alleen naar het verhaal luistert of het leest maar op zoek gaat om de opdracht te voltooien. 

De legenda zorgt ervoor dat we weten wat er allemaal op de Beestenboulevard te vinden is. Leuk om het zo visueel te maken voor de jonge lezer. 

De prenten binnenin het boek zijn van grijs tinten met roze accenten. Erg leuk voor de meiden. Ieder hoofdstuk is aangegeven met een flamingo en een titel. Dit zorgde ervoor dat we elke dag een verhaaltje konden lezen. Dan hoefden we niet midden in een verhaal te stoppen. Zo hebben we optimaal kunnen genieten van Hotel Flamingo. 

De illustraties in het boek zijn kinderlijk. De dieren zijn herkenbaar op papier gezet. Dit zorgt ervoor dat ze makkelijk te herkennen zijn. Iedere pagina bezit wel een tekening met tekst. Deze komen dan met elkaar overeen. 

Wij hebben het eerste deel van Hotel Flamingo niet gelezen. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het verhaal laat zich vlot lezen. Vanaf het begin zit er al meteen spanning in. Er komt hoog bezoek en er moet veel in het hotel gebeuren wil het de goedkeuring krijgen. Ze werken er allemaal hard voor, maar soms lijkt er ook wel een vorm van sabotage in het verhaal voor te komen. In sommige gedeeltes is er ook sprake van humor, dit vinden wij altijd wel prettig. 

De personages in het boek zijn goed uitgewerkt. Ieder dier heeft zijn eigen karakter en zijn tekortkomingen. Heel realistisch neergezet. 

Deze recensie is eerder verschenen bij Perfecte Buren.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *