Uitgeverij Hamley Books

Woorden zeggen niets – Seren J. Smedts

Ik mocht meelezen in de blogtour rondom de young adult van Seren J. Smedts. Ik wil Uitgever Hamley Books bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Woorden zeggen niets
Auteur: Seren J. Smedts
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s: 274
ISBN: 9789464208054

Korte samenvatting:

Het studentenleven is iets waar de achttienjarige Lente halsreikend naar heeft uitgekeken. Ondanks de tegenslagen thuis en de vele ruzies met haar vriend, vertrekt ze vastberaden naar de universiteit. Maar haar vastberadenheid om zich op haar studies te concentreren verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer ze als een blok valt voor een knappe medestudent.
Tristan worstelt met zijn moeilijke kindertijd. Nadat zijn beste vriend naar het buitenland vertrekt, laat Tristan het pleeggezin achter waarin hij opgroeide. Op zoek naar licht in de duisternis, ontmoet hij een bijzonder meisje. Maar wat als zij hem ook verlaat?

Wat vond ik ervan?:

Dit is het tweede boek dat ik van deze jonge schrijfster mag lezen. Het eerste boek heeft me weten te raken, dus was enorm nieuwsgierig toen ik zag dat er een tweede boek van haar hand kwam. Ik moet wel bekennen dat ik de cover enorm kan waarderen. Zeker een boek dat ik in de boekhandel zou vastpakken.

We lezen dit verhaal vanuit twee perspectieven. Namelijk Lente in deze tijd en Tristan in verleden tijd. Lente werkt hard om haar weg vrij te maken om haar droom te realiseren. Haar vader is na een ziektebed overleden, in die tijd heeft ze van een vriendschap een relatie weten te maken. Maar ze merkt dat ze begint te twijfelen, is het liefde?
Tristan heeft een moeilijke jeugd gehad. Nu hij in een fijn pleeggezin zit merkt hij wat liefde is. Maar ook heerst er nog altijd die onrust in hem. Zijn beste vriend vertrekt naar het buitenland, Tristan merkt dat hij dit wel moeilijk vind. Maar gelukkig ontmoet hij een bijzonder meisje.

De twee verhaallijnen vertellen een mooi verhaal. Door beide kanten in te zien krijg je een goed beeld van beide personages. Ik merk wel dat ik me gestoord heb aan een bepaalde gebeurtenis. Het is best iets groots, maar er werd voor mijn gevoel te weinig over doorgegaan waardoor het de echte diepte mist. Begrijp me niet verkeerd, ik heb wederom van dit boek genoten al ben ik net iets meer fan van haar eerste boek ‘Kartonnen sterren’.

Seren weet wederom een boek neer te zetten dat voor vele lezers gelezen zal worden. Het is dan wel een young adult maar door de thema’s die ze aansnijdt zal het voor een breder publiek een fijn boek zijn om te lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *