Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Italiaanse toestanden – Tamara Haagmans

Ik zag een oproep bij Tamara Haagmans voor bloggers die interesse hadden om haar novelle te lezen. Ik heb me natuurlijk meteen opgegeven. Ik wil Uitgeverij Luitingh-Sijthoff bedanken voor de EPUB.

Gegevens van dit boek:

Titel: Italiaanse toestanden
Auteur: Tamara Haagmans
Epub
ISBN: 9789024596096

Auteur:

Tamara (1980) is dol op lezen, schrijven, en alles dat met letters te maken heeft. Het enige waar ze echt heel slecht in is, is korte beschrijvingen over zichzelf schrijven. Auteur van de boeken ‘De mooiste dag van je leven’ en ‘Plankenkoorts’, bij Uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Daarnaast schreef ze ook ‘Alles op het spel’ en de novelle ‘De kreeft’ bij diezelfde uitgeverij. Zomer 2021 komt Tamara’s nieuwste boek ‘Een beetje geluk’ uit bij LS Amsterdam.

Korte samenvatting:

Fleur heeft geen idee in wat voor toestanden ze terechtkomt als ze door haar werkgever naar Italië wordt gestuurd om de mysterieuze miljonair Stephano Visconti op te sporen en op te foto te zetten. Datis namelijk makkelijker gezegd dan gedaan, want het is tot nu toe nog geen enkel roddelblad gelukt om een goede foto van hem te maken. Na enkele hopeloze pogingen om bij Stephano in de buurt te komen, komt Fleur in contact met Raoul, een oude bekende. Ze had niet gedacht hem ooit nog te zien. Het lot lijkt haar gunstig gezind, want hij blijkt Stephano’s chauffeur te zijn! In de hoop dat ze via Raoul bij Stephano in de buurt kan komen, gaat ze met hem op date. En stiekem vindt ze dat eigenlijk helemaal niet erg…

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Fleur. Ze wordt door haar werkgever naar Italië gestuurd. Daar moet zij een mysterieuze miljonair op de foto zetten wil ze haar baan behouden. Fleur mag zoveel kosten maken als ze wilt, mits ze deze man maar op de foto krijgt.

In Italië aangekomen komt ze een oude bekende tegen. Raoul en zij hebben enkele maanden geleden een onenightstand gehad. En wat blijkt.. deze Raoul is de chauffeur van de mysterieuze miljonair Stéphane. Ze probeert zoveel mogelijk in zijn buurt te komen, want ze wilt deze baan graag houden.

De humor in dit verhaal is er weer een zoals alleen Haagmans dat kan. Het verhaal laat zich makkelijk lezen en zit een bepaalde flow in waardoor je je helemaal in Italië waant. De omgeving weet ze ook beeldend te beschrijven waardoor je er visueel een goed beeld van kunt maken. Jammer alleen dat een novelle altijd maar een kort verhaal is, want dit smaakt gewoon naar meer. Ik kijk dan ook uit naar het nieuwe boek dat in juni 2021 uitkomt!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *