Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

De kostschool aan zee – Lessen in de liefde – Jenny Colgan

Ik kreeg van uitgeverij Luitingh-Sijthoff een digitaal recensie-exemplaar van dit derde deel in de serie. Ik wil de uitgever hiervoor bedanken.

Gegevens van dit boek:

Titel: Lessen in de liefde
Auteur: Jenny Colgan
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021042176

Korte samenvatting:

Vlak voor de zomervakantie wordt Downey House getroffen door een schandaal…
De aantrekkingskracht tussen Maggie Adair, de vurige, toegewijde lerares Engels in Downey House, en David McDonald, een leraar op de plaatselijke jongensschool, is geëscaleerd, en nu gaan beiden een onzekere toekomst tegemoet.
De meiden van Downey House – de opgewekte Fliss, de glamoureuze Alice en de verlegen, betrouwbare Simone – gaan thuis lange zomers tegemoet. Maar het nieuwe schooljaar is niet ver weg en het zal nieuwe leerlingen en veel frisse, nieuwe uitdagingen met zich meebrengen…

Wat vond ik ervan?:

Maggie en David zorgen voor een schandaal voordat de zomervakantie start. De aantrekkingskracht tussen deze twee komt tot een explosie waardoor ze beide op de blaren moeten zitten. David wordt van school gestuurd en gaat werken op een andere school. Maggie wordt geadviseerd geen contact met David te leggen, op welke manier dan ook. Beide zijn ze erg onzeker en dat zorgt dat ze zich ook aan de opgelegde regels houden.

Fliss, Alice en Simone gaan een lange zomer thuis tegemoet. Ieder op hun eigen manier zoals we in de eerdere delen ook hebben zien voorbij komen. Dit jaar krijgen ze ook weer een nieuwe kamergenoot. Ismé wordt niet direct geaccepteerd, maar doet zelf ook niet echt moeite om een connectie met de meiden te krijgen. Ze lijkt altijd boos en dan maakt dat toenadering zoeken niet heel makkelijk maakt.

David probeert op de andere school zijn draai te vinden en zijn manier van lesgeven hier ook tot slagen te brengen. Echter doet zich al snel een nieuw schandaal aan waar hij onbewust niets mee gedaan heeft. Maggie blijft een zwak houden voor deze man maar houdt zich aan de regels die ze opgelegd heeft gekregen van het schoolhoofd van de school waar zij werkt.
Maggie doet haar best om de meiden allemaal zeker van zichzelf te laten worden. Ze probeert alle meiden de aandacht te geven die ze nodig hebben. Ze wil niet weer dezelfde fout maken als voorgaande jaren. Ze lijkt in dit deel wat meer op haar hoede.

Wat me opvalt is dat in alle delen een groei te zien is bij sommige personages. In ieder deel komt een ander personage aan bod en dat maakt dat je elk goed leert kennen. Al is de spotlight toch echt in mijn ogen voor Maggie en David. Vanaf dag een hebben zij een bepaalde connectie en die broeit alle delen door en ook in dit deel is het weer genieten.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *