Best of Young Adult,  Best of Young Adults

Royal Horses – De kroon en het hart – Jana Hoch

Ik kreeg een persbericht over dit eerste deel van een nieuwe serie. Ook al heb ik niks met paarden sprak de flaptekst me toch enorm aan. Ik wil Best of YA bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De kroon en het hart
Auteur: Jana Hoch
Uitgever: Best of YA
Aantal pagina’s: 350
ISBN: 9789000377336

Korte samenvatting:

De weelderige wereld van de koninklijke paarden: spannend, sexy en ongelooflijk romantisch! De zestienjarige Grace heeft niet zo veel met paarden – en nog minder met prinsen en prinsessen. Toch komt haar zomerstage in de stoeterij van de koninklijk familie precies op het goede moment. Alleen krijgt ze al op de eerste dag ruzie met Edward, de paardentrainer. Hij verdenkt haar ervan een geheim te hebben en haalt alles uit de kast om erachter te komen wat het is. En alsof dat nog niet vervelend genoeg is, komt kort na deze aanvaring prins Tristan aan bij het koninklijke buitenverblijf en zet hij Grace’ leven op zijn kop. Veel te laat beseft ze dat ze verliefd aan het worden is… en ook nog eens precies op een jongen bij wie ze eigenlijk ver uit de buurt zou moeten blijven.

Wat vond ik ervan?:

Toen dit boek op de mat viel was ik blij verrast. Ik had natuurlijk het persbericht al gezien maar wat is het boek mooi. Een hardcover versie met mooie gouden accenten op de voor- en achterkant.

Wen lezen dit verhaal vanuit Grace. Zij gaat stage lopen op de stoeterij van de koninklijke familie. Grace heeft niet veel met paarden maar ook niet met prinsen en prinsessen. Op de eerste dag ontstaat er al een hevige ruzie tussen haar en Edward, de paardentrainer. Hij verdenkt haar van onzuiverheid en zij weer absoluut niet waar hij haar voor aanziet. Hij lijkt alles uit de kast te willen trekken om de ware aard van Grace naar boven te halen.
Om het allemaal nog complexer te maken komt de prins ook op de stoeterij en heeft Grace ook een aanvaring met hem. Grace haar leven staat even op zijn kop. Veel te laat beseft ze dat ze verliefd geworden is…

Wat een heerlijke young adult. Zoals eerder aangegeven heb ik niet veel met paarden, maar de manier zoals het door dit verhaal verweven zit vind ik erg prettig. Edward de paardentrainer is een heuse fluisteraar, hij weet het vertrouwen van ieder paard te winnen. Grace is er enorm van onder de indruk en wil dit ook wel leren.
Grace bouwt leuke vriendschappen op met Joan, Sixton, Quinn en Yorick. Maar ook de vriendschap die zij ontwikkelt met Edward en later met prins Tristan spelen een belangrijke rol in dit verhaal.

Vertrouwen staat toch wel centraal. Alleen al door vertrouwen en voor je vrienden op te komen is Grace op deze zomerstage terecht gekomen. Beetje bij beetje ontrafelt zich de ware aard van Grace en weet zij menigeen in haar armen te sluiten. Ik ben enorm benieuwd hoe het vervolg deel het leven van Edward en Grace verder gaat laten verdiepen. Laat maar komen!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *