Choc Lit,  Dutch Venture Publishing

Het zomerse geheim van Marigold – Kirsty Ferry

Ik mocht voor Dutch Venture Publishing/ Choc Lit meelezen in de blogtour rondom dit boek. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het zomerse geheim van Marigold
Auteur: Kirsty Ferry
Uitgever: Choc Lit
Aantal pagina´s: 288
ISBN: 9789493265226

Korte samenvatting:

Voor twee mensen die eigenlijk concurrenten van elkaar zijn – ze runnen allebei een kunstcentrum in Cornwall – kunnen Sybill Helyer en Coren Penhaligon het vrij goed met elkaar vinden. Zo goed zelfs dat Sybill zou willen dat de eigenaar van Pencradoc Arts Centre eens opkeek van zijn spreadsheets en haar écht opmerkte. Helaas is zelfs dat te veel gevraagd voor workaholic Coren.

Maar wanneer Sybill en Coren hun krachten bundelen om een tentoonstelling te organiseren over het wilde en wonderbaarlijke leven van Elsie Pencradoc, een getalenteerde kunstenares die in het begin van de twintigste eeuw op Corens landgoed woonde, staat hen een verrassing te wachten. Hoe gaan een geheim schetsboek en een prachtige jurk van een gekostumeerd bal dat lang geleden tijdens midzomer plaatsvond, hen naar de schandalige waarheid over Elsie leiden? En zal het hen er misschien toe aanzetten om zelf een paar lang bewaarde geheimen te onthullen?

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit verschillende perspectieven. Sybill en Coren in het nu en Elsie in het verleden. Sybill en Coren runnen allebei een kunstcentrum en hebben een goede klik met elkaar. Deze lijkt zelfs dieper te gaan dan samen dezelfde interesses hebben.
Samen bundelen ze hun krachten en organiseren een tentoonstelling over Elsie Pencradoc, een getalenteerde kunstenares in het begin van de Twintigste eeuw. Zij woonde op het landgoed dat nu Coren toebehoord. Door middel van verschillende spullen van Elsie komen ze steeds meer te weten over de waarheid.

Het is fijn om vanuit verschillende perspectieven het verhaal te krijgen. Ik merkte wel dat ik de stukken vanuit de tijd van Elsie prettiger vond om te lezen. Voor mijn gevoel draaien Sybill en Coren wel erg lang om elkaar heen en in het stuk van Elsie gebeurd er nog eens wat. Is het niet haar karakter dat zorgt voor problemen dan is het wel haar mond die ze opentrekt. Heerlijk!

Op het laatste wanneer de verhaallijnen ten einde lopen merk je dat je richting het einde van het boek gaat. En dit is fijn, want nu heb je geen open einde. Ik heb enorm genoten van het personage Elsie, zij was toch echt wel een apart iemand in haar tijd.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *