Uncategorized

Café Zon & Zee-serie – Het eilandhotel – Jenny Colgan

Ik mocht voor Uitgeverij Luitingh-Sijthoff het vierde deel in de Café Zon & Zee-serie lezen van Jenny Colgan. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het eilandhotel
Auteur: Jenny Colgan
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina’s paperback: 314
ISBN: 9789024596744

Korte samenvatting:

Wanneer Flora McKenzie samen met haar broer Fintan het leegstaande hotel op het eiland probeert om te toveren tot een feestelijke oase van knapperende haardvuren en heerlijk eten, blijkt dat minder eenvoudig dan gedacht. Maretakken, glühwein en vrede op aarde – wie wil dat nou niet? Maar voor het zover is moeten er nog wat obstakels worden overwonnen… Krijgt Flora alles voor elkaar voor de Grote Opening?

Wat vond ik ervan?:

Wat is het weer heerlijk om terug te keren op Mure met alle personages die ik in mijn hart heb mogen sluiten de voorgaande delen in deze serie.

Ik had eventjes nodig om me weer helemaal een te voelen met de personages. Ik merk toch wel dat ik even een korte opfriscursus nodig had. Maar toen ik die had, was het hek van de dam en kabbelde ik lekker zo door het verhaal heen.

Flora en Fintan gaan samen proberen het leegstaand hotel op het eiland om te toveren tot een hotel met aanzien. Maar dit blijkt minder makkelijk te gaan als ze zich dat in eerste instantie gedacht hadden.
Je merkt dat lang niet alle personages gelukkig zijn in het begin van dit boek. Dit maakt wel meteen dat mijn gedachtes alle kanten op schieten, want wat staat er nog in het verschiet voor ze, het is en blijft een feelgood.

Een nieuw personage in dit deel Gaspard, de franse kok is een verademing. Ik heb menig keer met een glimlach zijn woorden gelezen. De manier van letters inslikken maakt het voor mij extra leuk. Ook Konstantin is een leuke aanvulling. Zijn echte leven houdt hij verborgen voor de mensen op dit eiland, maar of dat voor altijd zal lukken? En dan wordt hij ook nog eens verliefd.. alles lijkt tegelijk te komen.

Of Flora klaar is voor de Grote Opening van het hotel dat zeg ik niet, daarvoor moet je het boek lezen. Het verhaal geeft je vriendschap in verschillende vormen, liefde op welke manier dan ook maar vooral vriendschap. Wederom een genot om te lezen. Dankjewel, Jenny!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *