Uncategorized

Stephen Fry – Een jongensleven

Ik las Een jongensleven van Stephen Fry voor Uitgeverij de Bezige Bij & Thomas Rap.  

Korte samenvatting:

Stephen Fry werd als zevenjarige jongen naar een kostschool gestuurd, 300 kilometer van zijn ouderlijk huis. Met flair en humor vertelt hij genadeloos eerlijk over deze roerige schoolperiode, waarin hij pesterijen en lijfstraffen doorstond, een eerste grote liefde kende, een zelfmoordpoging deed en in de gevangenis belandde. Ingrijpende en vormende jaren, waarna hij als achttienjarige jongeman de wereld opnieuw tegemoet trad, vastbesloten om zijn eigen weg te gaan.    

De cover:

Ik vind de voorkant wat sober. Ik snap het wel het jasje omdat het verhaal zich gedeeltelijk afspeelt op de kostschool.  

Wat vind ik?

Ik heb het boek uitgelezen, al had ik soms wel wat moeite met bepaalde stukken. Dit omdat ik er veel woorden in voor vind komen die voor mij niet alledaags zijn. Ik heb er verschillende moeten opzoeken op het internet. Ik zal het boek dan ook niet veel sterren geven omdat het soms voor mij een worsteling was. Het verhaal is leuk verteld. Je krijgt een kijkje in het leven van Stephen Fry. Zowel in de voor hem positieve tijden als in de negatieve gedeeltes van zijn leven. Al heeft hij uit alles een leer gehaald en gaat altijd maar door. Hij is niet zo snel te stoppen.  

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *