Zomer & Keuning

Ik hou je vast – Marina Folkers

Ik zag bij Marina Folkers op social-media een paar keer haar nieuwe verhaal voorbij komen. Ik was enorm benieuwd. Ik wil Uitgeverij Zomer & Keuning bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Ik hou je vast
Auteur: Marina Folkers
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 320
ISBN:  9789020538113

Auteur:

Marina Folkers is de auteur van alweer vijf feelgoodromans. Met haar eerdere boeken ‘Faye en Sean’, ‘Zoektocht terug’, ‘onder de sterren van Montpellier’, en ‘Meer dan ooit’ maakte ze veel indruk en veroverde ze een groot lezerspubliek.

Korte samenvatting:

Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor The Guardian. Een relatie heeft ze niet, maar verder heeft ze een leuk leven. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent. Marina Folkers’ ‘Ik hou je vast’ is een prachtig verhaal dat je niet onberoerd zal laten.

Wat vond ik ervan?:

Vanaf de eerste bladzijde weet Marina me weer in haar verhaal te slurpen. Ze weet me zo in haar verhaal te krijgen dat ik het met moeite neer kan leggen.

In dit verhaal lezen we over Millie en Ethan. Zij kennen elkaar van jongs af aan en blijven in elkaars gedachten. Vroeger heeft Ethan Millie op een afstand geduwd. Millie heeft nooit geweten waarom. Maar ze heeft Ethan altijd in haar gedachte gehad. Ze heeft een zwakke plek voor hem gehad. Nu komt ze door iets in haar werk weer in het leven van Ethan. Maar of Ethan hier wel zo blij mee is.

Mooi hoe Marina toch een zwaar thema in dit verhaal heeft weten te verweven zonder dat het een te zwaar beladen verhaal wordt. De spanning die er tussen hen hangt is als lezer goed te voelen. Je leeft met ze mee. Je voelt de strijd die Ethan heeft, maar ook de onrust die Millie voelt.
De ander personages in dit boek geven een mooie invulling aan het verhaal.

Het boek weet me te raken, komt echt binnen. Een feelgood met een rauw randje.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *