Zomer & Keuning

Misverstand in de middle of nowhere – Lis Lucassen

Ik zag bij Uitgeverij Zomer & Keuning dit boek voorbij komen en had meteen interesse. Zowel de titel als de cover spreken me enorm aan. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Misverstand in de middle of nowhere
Auteur: Lis Lucassen
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 237
ISBN: 9789020538281

Auteur:

Lis Lucassen is bekend van onder meer de California Campus-serie. Haar aanstekeleijke schrijfstijl en grote dosis humor brengt ze ook weer ruimschoots mee in de Misverstand-feelgoodserie, waarvan dit het eerste deel is.

Korte samenvatting:

‘Misverstand in de middle of nowhere’ van Lis Lucassen gaat over Dorothee, die de boerderij van haar opa erft in de Achterhoek. Ze is net haar baan kwijt en haar relatie is uit, dus de dertig dagen die ze er volgens de notaris van haar opa moet doorbrengen, zijn geen probleem. Totdat ze erachter komt dat er al iemand in die boerderij woont. En dat die iemand echt heel leuk en aantrekkelijk is. Terwijl zij en Wes een maand lang op elkaars lip zitten en allerlei dorpsbewoners zich met haar leven komen bemoeien, moet Dorothee ook nog een plan maken voor ná die maand. Ze begint een bakvlog waarin ze recepten van haar oma klaarmaakt, tot groot vermaak van Wes. Met dit eerste deel van een nieuwe feelgoodserie slingert Lis Lucassen niet alleen haar hoofdpersoon, maar ook de lezer naar de middle of nowhere. Een roman om van te smullen.

Wat vond ik ervan?:

De proloog van dit verhaal begint meteen met de nodige dosis humor. Hierdoor wil ik door blijven lezen.

Hoe ik in deze situatie verzeild ben geraakt? Simpel. Door iets te doen waarvan ik al direct toen het op mijn pad kwam wist dat het een superslecht plan was.

pagina 7

Door meteen al met een glimlach te zitten lezen kan ik het boek amper uit mijn handen leggen en iedere vrije minuut wil ik lezen.

We maken in dit verhaal kennis met Dorothee, zij heeft van haar opa zijn huis en garage geërfd. Alleen zitten hier wel voorwaarden aan waar ze aan moet voldoen. Ze moet dertig dagen in het huis wonen en dan beslissen of ze er wil blijven of dat ze het wil verkopen.

Wat niet in de brief staat is dat er al een bewoner in het huis zit. Namelijk Wes, hij is vroeger bij opa Boaz terecht gekomen en is nooit meer vertrokken. Hij heeft zelfs de garage van de oude heer voortgezet.

Je merkt vanaf het begin dat er een bepaalde chemie is tussen Wes en Door. Dit zorgt voor de nodige leuke momenten die ik als lezer als heel prettig ervaren heb.

De overige personages die in dit boek aan bod komen worden allen goed uitgewerkt. Ik kan me een goed beeld van ze maken. En heb sommige echt in mijn hart gesloten.

Ik kijk uit naar het volgende boek van Lis!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *