Dutch Venture Publishing

Negentig seconden – Vannessa Thuyns

Ik mag voor Dutch Venture Publishing mee lezen in de blogtour rondom de nieuwe feelgood van Vannessa Thuyns. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: negentig seconden
Auteur: Vannessa Thuyns
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina’s paperback: 300
ISBN: 9789492585653

Auteur:

Vannessa Thuyns is naast het schrijven werkzaam als zangeres en toert al jaren langs de Nederlandse theaters. Als ze niet schrijft of zingt, geeft ze Nederlandse les aan Nieuwkomers in Amsterdam. Ze was finalist van de Chicklit.nl schrijfwedstrijd 2013 en won de HEMA Singer-Songwriterswedstrijd in 2015. Ze blogt, schreef verhalen voor de Hebban Feelgood Club en bracht vorig jaar de plaat ‘Stuck in your Mind’ uit met zelfgeschreven liedjes.

Korte samenvatting:

Yara leeft voor cijfers, formules en haar succesvolle accountancybedrijf, dus wanneer ze na een grote fout wordt gedwongen een time-out te nemen, komt dat keihard aan.
In alle paniek bedenkt ze een list: in plaats van te vertrekken naar een verre vakantiebestemming rijdt ze met haar laptop en een koffer vol dossiers naar de Veluwe. Hiermee doet ze immers haar moeder een gunst en kan ze in alle rust stiekem blijven werken om haar fout te herstellen. In haar ogen is dit een absolute win-winsituatie.
Eenmaal daar zorgen veeleisende klanten, een betweterige huisgenoot, een koppige hond en een flirtgrage bruidegom voor de nodige stress en afleiding. Verliefd worden is al helemaal geen optie. Maar dan komt Yara erachter dat er toch een waarheid zit in die “negentig seconden”-formule…

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Yara. Zij heeft samen met haar beste vriendin Reina een accountancybedrijf. Yara heeft de afgelopen tijd veel mee gemaakt, hierdoor loopt ze op haar tandvlees maar blijft steevast hard werken. Maar dan maakt ze grove fouten en eist haar collega en tevens beste vriendin dat Yara een time-out moet nemen.

Ook deze time-out weet Yara goed vol te plannen. Ze gaat in het huis van haar moeder zitten terwijl deze op vakantie gaat. Ze past dan op Igor het zieke hondje van haar moeder.
Yara ontmoet in deze periode nieuwe mensen die stuk voor stuk zorgen voor nog meer afleiding en zorgen.

Ik heb enorm van dit verhaal genoten. Het zit goed in elkaar. Er zitten meerdere mooie levenslessen in die een ieder van ons zeker ten harte kan nemen. En Yara, de hoofdpersonage, in dit boek komt met vallen en opstaan ook wel waar ze moet zijn. De humor in dit boek heb ik als erg prettig ervaren. Menig keer hardop moeten lachen dat mijn dochter vroeg of het een grappig boek was. Nou ja, als ik hardop moet lachen dan kan ik dat wel beamen 😉

Ik heb genoten van de andere personages in dit boek. Beste vriendin Reina, huisgenoot Gerben, bruidegom Thomas, ex-partner David en de bandleden. Ze voegen allemaal iets toe in dit verhaal. Een echte feelgood met mooie lessen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *