Ambo|Anthos

Alibi – Denise Mina

Ik kreeg een persbericht van Ambo Anthos of ik een thriller wilde lezen van de schotse queen of crime. Ik was door deze zin al meteen nieuwsgierig. Na het lezen van de flaptekst was ik om en wist dit boek wil ik lezen. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor de epub.

Gegevens van dit boek:

Titel – Alibi
Auteur – Denise Mina
Uitgever – Ambo Anthos
Epub
ISBN – 9789026351020

Auteur:

Denise Mina studeerde rechten aan de Universiteit van Glasgow. Ze doceerde enige tijd criminologie en strafrecht en schrijft nu fulltime. Met Bloedakker won ze de prijs van de Crime Writers’ Association voor de beste misdaadroman van het jaar. Voor Het einde van de wespentijd ontving ze de Theakston’s Old Peculier Crime Novel of the Year Award. 

Korte Samenvatting:

In Alibi van Denise Mina, de Schotse queen of crime, luistert Anna McDonald tijdens het klaarzetten van de schoolspullen van haar kinderen naar een truecrimepodcast. Dan staat haar beste vriendin Estelle voor de deur en komt haar man de trap af met een koffer in zijn hand. Ze vertrekken samen en nemen de kinderen mee. Anna blijft in shock achter. Nu haar leven ineengestort is, zoekt ze afleiding in de podcast; over een gezonken jacht en een vermoord gezin, met een vleugje corruptie en machtsmisbruik. Dan ontdekt Anna dat ze een van de genoemde slachtoffers uit een vorig leven kent en raakt ze ervan overtuigd dat ze weet wat er is gebeurd. Dat betekent dat ze haar verleden niet langer verborgen kan houden. Ze besluit op jacht te gaan naar de waarheid, maar ze beseft niet dat daarmee alles waarvoor ze zo hard gewerkt heeft als een kaartenhuis zal instorten.

Cover:

De cover van dit boek ‘staat onder water’. Dit zorgt er voor dat ik nieuwsgierig word. Dit heb ik niet eerder zo gezien. Dit boek zou ik zeker in de boekhandel oppakken.

Het verhaal:

Dit verhaal gaat over Anna, haar man Hamish en hun twee meiden. Op een dag vertrekt Hamish met de vriendin van Anna. Hamish ziet de relatie met Anna niet meer zitten en is verliefd geworden op een ander. Volgens Hamish leest Anna obsessief.
Op dat moment luistert Anna net naar een podcast die ervoor zorgt dat ze een terugblik krijgt in het verleden. Wat ze hoort herkent ze, maar het kan niet kloppen. Ze gaat op onderzoek uit.

Wat vond ik ervan?:

Ik was zo nieuwsgierig naar dit verhaal door de cover en de flaptekst. Dat ik in het begin teleurgesteld was dat ik zo moeilijk in het verhaal kwam. Het kreeg me gewoon niet te pakken. Uiteindelijk kwam er naar mijn mening wel wat vaart en spanning in waardoor ik het uitgelezen heb.

In het begin van het verhaal vond ik het wat rommelig aanvoelen. Je leest over Anna en haar gezin en tussendoor komt de podcast. Het punt dat Hamish vertrekt uit huis en Anna verschillende reacties hierop vermeld, dacht ik even van waar gaat dit dan heen.

Het moment waarop Anna op zoektocht gaat weet het verhaal me pas te pakken en zat ik er ook echt in. Vooral wanneer de spanning erin komt als Anna terug gaat het verleden in.

Van de personages kan ik me een goed beeld maken. Ze worden goed beschreven.

Het einde was voor mij een verrassing. Dit had ik niet zien aankomen. Uiteindelijk ben ik blij dat ik het boek tot het eind gelezen heb. Je moet er even in komen, maar daarna is het verhaal zeker de moeite waard om hem uit te lezen.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *