Ambo|Anthos,  Uitgeverij Ambo|Anthos

De laatste die sterft – Helen Fields

Als groot fan van de thriller van Helen Fields moest ik deze standalone ook lezen. Ik wil Uitgeverij Ambo|Anthos bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De laatste die sterft
Auteur: Helen Fields
Uitgever: Ambo|Anthos
Aantal pagina´s: 398
ISBN: 9789026362705

Korte samenvatting:

Het gezin Clark is net verhuisd naar het afgelegen Isle of Mull, een eiland voor de kust van Schotland. Dan raakt de zeventienjarige Adriana vermist. Haar ouders zijn radeloos – de lokale bevolking ziet hen als indringers en de politie is onverschillig – en wenden zich tot privédetective Sadie Levesque om hun dochter te vinden.

Sadie is ontzettend goed in haar werk. Wanneer ze het lichaam van Adriana in een grot vindt, met een kroon van zeewier, beseft ze dat de zaak veel groter is dan ze in eerste instantie dacht. Ze duikt in de geheimen van de eiland, maar komt daardoor ook zelf dichter bij het gevaar. Want wat als Adriana niet de laatste was die stierf?

Wat vond ik ervan?:

Sadie wordt als privé detective ingehuurd door de familie Clark. Hun dochter Adriana wordt vermist en ze willen graag weten waar ze is. Ze hopen door de hulp van Sadie antwoord op hun vragen te krijgen.
Sadie is goed in haar werk en na enkele dagen zoeken vindt het lichaam van Adriana in een grot. Al snel heeft ze dat onderbuik gevoel waaruit ze opmaakt dat er meer aan de hand is dan ze in eerste instantie had gedacht. Daarbij lijken de mensen op dit eiland niet echt te willen meewerken, ze wil hun geheimen achter slot en grendel houden.

Sadie bijt zich vast in de zaak. Ze wil de onderste steen boven krijgen. Iets zegt haar dat dit geen gewone moord is, hier is meer aan de hand. Van de ene bewoner krijgt ze hulp als ze erom vraagt, van de ander krijgt ze totaal geen medewerking. Dit maakt dat Sadie nog meer op onderzoek uit gaat. Dit is soms met gevaar voor eigen leven. Wanneer er dan nog een tiener vermist wordt gaat het eiland in rep en roer.

Een thriller die makkelijk weg las. Fields weet de spanning zo in te bouwen dat je door wilt blijven lezen. Ze weet me met wendingen weer op een dwaalspoor te zetten. De personages die aanbod komen blijven vrij lang mysterieus, zelfs de familie Clark die Sadie ingehuurd hebben. Fields weet ze mysterieus te houden doordat ze iedere keer maar een beetje informatie van het personage geeft. Hierdoor gaat Sadie weer verder op onderzoek uit en krijgen we samen met haar steeds meer puzzelstukjes toegereikt om uiteindelijk tot het slot te komen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *